Πανεπιστήμιο Αθηνών

Εργαστήρια Ιατρικής Σχολής

signature

Εργαστήριο Πειραματικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Έρευνας: Ιδρύθηκε το 1975 από τον τότε Διευθυντή της Β’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γρηγόριο Σκαλκέα. Το Εργαστήριο τιμάται με το όνομα του αειμνήστου Καθηγητού της Χειρουργικής και Διευθυντή της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νικολάου Χρηστέα, ο οποίος υπήρξε πρωτοπόρος της Εγχειρητικής και της Πειραματικής Χειρουργικής στην Ελλάδα. Αποτελεί το πρώτο θεσμοθετημένο Εργαστήριο Πειραματικής Χειρουργικής.

 

Εργαστήριο Περιγραφικής και Χειρουργικής Ανατομικής: Το Εργαστήριο Ανατομίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Θεόδωρου Τρουπή έχει εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο κέντρο εκπαίδευσης τόσο για προπτυχιακούς όσο και για μεταπτυχιακούς φοιτητές. Στο εργαστήριο στεγάζεται και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Χειρουργική Ανατομία” (MSc in Surgical Anatomy) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ΑΘηνών.

 

Κέντρο Ιατρικής Προσομοίωσης του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής: Αποτελεί ένα από τα ελάχιστα διαπιστευμένα κέντρα στην Ευρώπη, μαζί με τα αντίστοιχα κέντρα τoυ Imperial College στο Λονδίνο, του Karolinska Institutet και του Lund στη Σουηδία. Έχει διαπιστευθεί από το Αμερικανικό Κολλέγιο Χειρουργών στο ανώτατο δυνατό επίπεδο (Αmerican College of Surgeons – Level I Accreditation).