Καλώς ήλθατε

Η Χειρουργική των ενδοκρινών αδένων εξελίσσεται. Ο σύγχρονος χειρουργός οφείλει να ενημερώνεται, να εκπαιδεύεται και να ακολουθεί τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες προς όφελος των ασθενών και της υγείας γενικότερα. Η τεχνολογία, ωστόσο, και η εξέλιξη στην ιατρική δεν είναι αυτοσκοπός. Στην υγεία δεν υπάρχουν “οι ασθενείς” αλλά “ο ασθενής” γι’ αυτό και η θεραπευτική προσέγγιση για να είναι επιτυχής οφείλει πρωτίστως να είναι εξατομικευμένη.

Το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας φιλοδοξεί να περιγράψει με σαφήνεια όλες τις παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα και των παραθυρεοειδών, και συγχρόνως να αναφερθεί στις νέες θεραπευτικές και κυρίως επεμβατικές τάσεις σε ολόκληρο το φάσμα της ενδοκρινικής χειρουργικής.

Στόχος της επαφής μας με κάθε ασθενή δεν είναι μόνο η διάγνωση και η ίαση, αλλά πολύ περισσότερο, η συζήτηση των ανησυχιών του, η ενημέρωσή του και η δέσμευσή του να ακολουθήσει το θεραπευτικό πλάνο. Το να γνωρίζουμε τι είναι σημαντικό για τον ασθενή, είναι σημαντικό για εμάς.

Με τιμή

signature

Ελευθέριος Σπάρταλης

MD, MSc, PhD, FACS

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

Διευθυντής Κέντρου Θυρεοειδούς Αθηνών

 

 

 

Βιογραφικό

O Ελευθέριος Σπάρταλης γεννήθηκε στη Ρόδο. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθησε την ειδικότητα της Χειρουργικής. Στη συνέχεια εξειδικεύθηκε στις παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα και των παραθυρεοειδών. Είναι κάτοχος master στη Ρομποτική Χειρουργική και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μετεκπαιδευθεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως το Harvard, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.
 
Yπήρξε μαθητής των κορυφαίων Αμερικανών χειρουργών θυρεοειδούς Greg Randolph και Richard Hodin στο Massachusetts General Hospital στη Βοστώνη, καθώς και του πρωτοπόρου στις ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές των ενδοκρινών αδένων Γάλλο καθηγητή Jacques Marescaux στο κέντρο IRCAD του Nouvel Hôpital Civil στο Στρασβούργο.
 
Έχει επίσης δημοσιεύσει πολύ μεγάλο αριθμό μελετών, ορισμένες εξ’ αυτών μαζί με κορυφαία ονόματα τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη όπως είναι οι Ian Fentiman, Massimo Malagó, Ernesto Molmenti, JJ Fung, Tim Pawlik, Andreas Paul, Markus Neuhäuser, Sharon Weber και πολλοί άλλοι.
 
Με την επιστροφή του στην Ελλάδα αναγορεύτηκε ομόφωνα Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Νοέμβριο του 2018 στη Βοστώνη του απονεμήθηκε ο τίτλος του Fellow of the American College of Surgeons. Είναι επίσης μέλος της Royal Society of Medicine στην Αγγλία καθώς και διεθνών επιστημονικών εταιρειών όπως η European Society of Surgical Oncology.
 
Σήμερα κατέχει θέση Ακαδημαϊκού Υποτρόφου στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Είναι παράλληλα αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής αδειοδότησης ερευνητικών πρωτοκόλλων του Εργαστηρίου Πειραματικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Έρευνας “Ν.Σ. Χρηστέας” και συντονιστής εκπαίδευσης του μεταπτυχιακού προγράμματος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με τίτλο “Ελάχιστα Επεμβατική και Ρομποτική Χειρουργική” όπου και διδάσκει τις πιο μοντέρνες τεχνικές στον τομέα της χειρουργικής των ενδοκρινών αδένων. Είναι Διευθυντής του Κέντρου Θυρεοειδούς Αθηνών και χειρουργεί στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της κλινικής ΡΕΑ στο Παλαιό Φάληρο.
 
Διαβάστε αναλυτικότερα παρακάτω:

 

 

Προπτυχιακή Εκπαίδευση και Ιατρική Σχολή Αθηνών.
Ο Ελευθέριος Σπάρταλης υπήρξε πάντοτε αριστούχος και πρώτος σε κάθε τάξη, από την πρώτη δημοτικού μέχρι και την τρίτη λυκείου. Αποφοίτησε από το «Καζούλειο» (Δεύτερο) Λύκειο Ρόδου με γενικό βαθμό Άριστα και το απόλυτο 20/20. Το ίδιο καλοκαίρι, σε ηλικία 17 ετών, εισάγεται “με την πρώτη” στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από άριστη επίδοση στις πανελλήνιες εξετάσεις, και 6 χρόνια μετά, σε ηλικία 23 ετών, ολοκληρώνει επιτυχώς τις σπουδές του, ορκίζεται και παραλαμβάνει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Νομαρχία Αθηνών.
Στρατιωτική Θητεία και Υπηρεσία Υπαίθρου/Αγροτικό.
Κατατάσσεται στο Υγειονομικό Σώμα Στρατού Ξηράς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, και υπηρετεί τη θητεία του ως Ιατρός. Εκπαιδεύεται στην Καρδιολογική Κλινική του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών υπό την επίβλεψη του Διευθυντού και Γενικού Αρχιάτρου Παναγιώτη Κοτιλέα. Ακολούθως μετατίθεται στην παραμεθόριο και αναλαμβάνει καθήκοντα Ιατρού μονάδος.

 

Στη συνέχεια διορίζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου στο πλαίσιο της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικό). Πραγματοποιεί την τρίμηνη εκπαίδευση στην Α’ Χειρουργική Κλινική και συνεχίζει στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου από όπου αφυπηρετεί μετά την ολοκλήρωση της θητείας του.

Ειδικότητα, Μεταπτυχιακές Σπουδές και Διδακτορική Διατριβή.
Διορίζεται στη Β’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο της άσκησης στην ειδικότητα της Χειρουργικής. Ξεκινά την εκπαίδευσή του από τη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό» υπό τη Διεύθυνση του Γεωργίου Ζαββού. Το ίδιο έτος εντάσσεται στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, αρχικά υπό τη διεύθυνση του Καθηγητού Αλκιβιάδη Κωστάκη, και στη συνέχεια του Καθηγητού Γρηγορίου Κουράκλη.

 

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας γίνεται δεκτός στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών/Master της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική» το οποίο και ολοκληρώνει με βαθμό Άριστα.

 

Παράλληλα επιλέγεται ως επιστημονικός συνεργάτης του Θωρακοχειρουργικού τμήματος και σε ηλικία 28 ετών, ως υποψήφιος πλέον Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναλαμβάνει την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής με θέμα: «Ο ρόλος του πλούσιου σε αιμοπετάλια πλάσματος στη μείωση των επιπλοκών της πνευμονεκτομής: Πειραματική μελέτη». Επιβλέπων ορίζεται ο Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής Θώρακος Περικλής Τόμος.

 

Τον Οκτώβριο του 2012 πιστοποιείται ως Ρομποτικός Χειρουργός στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (Da Vinci® Surgical System and EndoWrist® Instruments by Intuitive Surgical).

 

Σε ηλικία 31 ετών αποκτά τον τίτλο της ειδικότητας της Χειρουργικής μετά από επιτυχία στις γραπτές και προφορικές εξετάσεις που διεξήχθησαν στο Αρεταίειο Νοσοκομείο υπό τον Καθηγητή Διονύσιο Βώρο. Λίγους μήνες μετά αναγορεύεται Αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετεκπαίδευση στο Εξωτερικό και Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Μετά το πέρας της ειδικότητας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ολοκληρώνει την παρακολούθηση εντατικού κύκλου σπουδών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής με αντικείμενο τους Θυρεοειδικούς Όζους, υπό τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ενδοκρινολογίας Anthony Hollenberg. Παράλληλα παρακολουθεί μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα με αντικείμενο τη χειρουργική του θυρεοειδούς αδένα και των παραθυρεοειδών κοντά στον πρωτοπόρο της νευροδιέγερσης του παλίνδρομου λαρυγγικού νεύρου, καθηγητή Gregory W. Randolph στο Massachusetts General Hospital της Βοστώνης.

 

Το ίδιο έτος μεταβαίνει στην Μεγάλη Βρετανία όπου και λαμβάνει μέρος σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημιόυ της Οξφόρδης με θέμα την διαχείριση καινοτόμων τεχνολογιών εστιάζοντας στις ρομποτικές εφαρμογές.

 

Στη συνέχεια, επισκέπτεται το Διεθνές Κέντρο Ελάχιστα Επεμβατικής και Ρομποτικής Χειρουργικής IRCAD στο Nouvel Hôpital Civil του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου. Εκεί εκπαιδεύεται στις πλέον σύγχρονες τεχνικές χειρουργικής του Θυρεοειδούς Αδένα και των Παραθυρεοειδών από κορυφαίους Ευρωπαίους και Αμερικανούς Χειρουργούς ενδοκρινών αδένων, υπό το συντονισμό του Γάλλου Καθηγητή Jacques Marescaux.

 

Από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Οκτώβριο του 2016 (οπόταν και ανέλαβε καθήκοντα Ακαδημαϊκού Υποτρόφου στο Εθνικό και Καποδιστιακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) διετέλεσε ειδικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής/Commission στον τομέα της ιατρικής έρευνας με ελεγκτικές αρμοδιότητες στο κοινοτικό πλαίσιο Horizon 2020, Le programme cadre de l’Union Européenne pour la recherche et l’innovation υπό τη διεύθυνση του Carlos Moedas, Ευρωπαίου Επιτρόπου στις Βρυξέλλες, υπεύθυνου για θέματα επιστημών, έρευνας και καινοτομίας.

 
Είναι απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Επιστημών John F. Kennedy του Πανεπιστημίου Harvard των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Εκεί ολοκλήρωσε executive πρόγραμμα σπουδών στον τομέα του Leadership, σε συνεργασία με τον καθηγητή Marshall Ganz επί πολλά χρόνια σύμβουλο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Barack Obama.


 

 

 

Ερευνητικό έργο

Εδώ θα βρείτε όλο το έως τώρα δημοσιευμένο ερευνητικό έργο του Χειρουργού Ελευθερίου Σπάρταλη. Περιλαμβάνονται άρθρα σε διεθνή ιατρικά περιοδικά, μελέτες, ομιλίες και ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, καθώς επίσης διαλέξεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συμμετοχή στη συγγραφή, μετάφραση ή επιμέλεια επιστημονικών βιβλίων και εκδόσεων. Για την λεπτομερέστερη αναζήτηση και ανάγνωση του έργου αυτού, σας παραπέμπουμε στο προφίλ του Ιατρού στο ResearchGate, απ’όπου μπορείτε να κατεβάσετε και να αποθηκεύσετε ολόκληρα τα κείμενα ή τις παρουσιάσεις. Tις δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά μπορείτε επίσης να τις βρείτε αν επισκεφθείτε τον ηλεκτρονικό ιστότοπο της Eθνικής Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής PubMed.

 

Άρθρα σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά

1. GIANT LIPOSARCOMA OF THE BACK WITH 4 TYPES OF HISTOPATHOLOGY: A CASE REPORT.
Panoraia Paraskeva, Paraskevas Katsaronis, Eleftherios Spartalis, Andreas Lazaris, Hara Gakiopoulou, Panagiotis Mallis, Periklis Tomos
CASES JOURNAL 2009, Dec 16;2:9339 doi:10.1186/1757-1626-2-9339

 

2. THREE-DIMENSIONAL IMAGING OF A DUCTUS ARTERIOSUS ANEURYSM IN AN ADULT.
P. Tomos, G. Karagkiouzis, P. Paraskeva, E. Spartalis, E. Lachanas, T. Vasilakopoulos, A. Agathos
ANNALS OF THORACIC SURGERY 2011;91:931

 

3. DE GARENGEOT’S HERNIA: A RARE AND MISDIAGNOSED ENTITY.
Petros Konofaos, Eleftherios Spartalis, Anastasios Smirnis, Konstantinos Kontzoglou, Grigorios Kouraklis
JOURNAL OF MEDICAL CASE REPORTS 2011, Jun 30;5(1):258.

 

4. PRIMARY PAROTID GLAND LYMPHOMA: A CASE REPORT.
Petros Konofaos, Eleftherios Spartalis, Paraskevas Katsaronis, Grigorios Kouraklis
JOURNAL OF MEDICAL CASE REPORTS 2011 Aug 15;5(1):380.

 

5. THREE-DIMENSIONAL IMAGING OF PECTUS EXCAVATUM MESH REPAIR SEVEN YEARS AFTER PERFORMING ROBICSEK TECHNIQUE.
Eleftherios D. Spartalis, Grigorios Karagkiouzis, Aspasia Papailia, Stylianos Kykalos, Periklis Tomos
ANNALS OF THORACIC SURGERY 2011 Sep;92(3):e59.

 

6. UNIQUE PRESENTATION OF A GIANT MEDIASTINAL TUMOR AS KYPHOSIS: A CASE REPORT.
Eleftherios D. Spartalis, Theodore Karatzas, Petros Konofaos, Grigorios Karagkiouzis, Gregory Kouraklis, Periklis Tomos
JOURNAL OF MEDICAL CASE REPORTS 2012, Apr, 6:99

 

7. CARDIOPULMONARY BYPASS ASSISTED RESECTION OF MEDIASTINAL MASSES.
Andreas Agathos, Elias Lachanas, Grigorios Karagkiouzis, Eleftherios Spartalis, Periklis Tomos
JOURNAL OF CARDIAC SURGERY 2012 Apr 15. doi: 10.1111/j.1540-8191.2012.01439.x

 

8. GIANT PANCREATIC INCIDENTALOMA: REPORT OF A CASE AND LITERATURE REVIEW.
Petros Charalampoudis, Dimitrios Dimitroulis, Eleftherios Spartalis, Chrysovalantis Vergadis. Anastasios Stofas, Theodore Karatzas
INTERNATIONAL JOURNAL OF SURGERY CASE REPORTS doi: 10.1016/j.ijscr.2012.04.009

 

9. PULMONARY ASPERGILLOMA: A POTENTIAL CAUSE OF FALSE POSITIVE FDG-PET SCAN.
Ioannis D. Kostakis, Periklis Tomos, Kyriaki G. Cholidou, Aristeidis G. Vaiopoulos, Eleftherios Spartalis, Petros Konofaos, Panagiotis O. Michail
GENERAL THORACIC AND CARDIOVASCULAR SURGERY 2012 Aug;60(8):528-30. doi: 10.1007/s11748-012-0037-z

 

10. SOLITARY METASTASECTOMY IN NON-SMALL CELL LUNG CANCER.
Grigorios Karagkiouzis, Georgios Koulaxouzidis, Periklis Tomos, Eleftherios D. Spartalis, Froso Konstantinou, Andriani Charpidou, Kostas N Syrigos
JOURNAL OF BALKAN UNION OF ONCOLOGY Vol. 17, No 4, 2012, Dec: pp 712-718

 

11. NEGLECTED PAPILLARY THYROID CARCINOMA SEVEN YEARS AFTER INITIAL DIAGNOSIS.
Eleftherios D. Spartalis, Theodore Karatzas, Petros Charalampoudis, Chrysovalantis Vergadis, Dimitrios Dimitroulis
CASE REPORTS IN ONCOLOGICAL MEDICINE Volume 2013, Article ID148973,doi.org/10.1155/2013/148973

 

12. AN ALTERNATIVE TECHNIQUE FOR SURGICAL MANAGEMENT OF POST-STERNOTOMY OSTEOMYELITIS AND RECONSTRUCTION OF THE STERNAL DEFECT.
Petros Konofaos, Eleftherios Spartalis, Grigorios Karagkiouzis, Christos Kampolis, Periklis Tomos
CASE REPORTS IN SURGERY Volume 2013, Article ID 451594,doi.org/10.1155/2013/451594

 

13. A DETAILED IMMUNOHISTOCHEMICAL ANALYSIS OF THE PI3K/AKT/mTOR PATHWAY IN LUNG CANCER: CORRELATION WITH PIK3CA, AKT1, K-RAS OR PTEN MUTATIONAL STATUS AND CLINICOPATHOLOGICAL FEATURES.
Eleni Andriana Trigka, Georgia Levidou, Angelica A Saetta1, Ilenia Chatziandreou, Periklis Tomos, Nikolaos Thalassinos, Nikolaos Anastasiou, Eleftherios Spartalis, Nikolaos Kavantzas, Efstratios Patsouris, Penelope Korkolopoulou
ONCOLOGY REPORTS, 2013 May 31, doi: 10.3892/or.2013.2512

 

14. ESOPHAGEAL GASTROINTESTINAL STROMAL TUMOR: DIAGNOSTIC COMPLEXITY AND MANAGEMENT PITFALLS.
Charalampos G. Markakis, Eleftherios D. Spartalis, Emmanouil Liarmakopoulos, Evangelia Kavoura, Periklis Tomos
CASE REPORTS IN SURGERY Volume 2013, Article ID 968394,doi.org/10.1155/2013/968394

 

15. HEPATOCELLULAR CARCINOMA IN PATIENTS CO-INFECTED WITH HEPATITIS C VIRUS AND HUMAN IMMUNODEFICIENCY VIRUS.
Dimitrios Dimitroulis, Serena Valsami, Eleftherios Spartalis, Emmanuel Pikoulis, Gregory Kouraklis
WORLD JOURNAL OF HEPATOLOGY 2013 Jun 27;5(6):323-327. PMID: 23805356

 

16. THE BELSEY MARK IV: AN OPERATION WITH AN ENDURING ROLE IN THE MANAGEMENT OF COMPLICATED HIATAL HERNIA.
Charalampos Markakis, Periklis Tomos, Eleftherios D. Spartalis, Pavlos Lampropoulos, Leonidas Grigorakos, Dimitrios Dimitroulis, Elias Lachanas, Andreas Agathos
BMC SURGERY 2013 Jul 5;13910:24

 

17. OVEREXPRESSION OF SURVIVIN IN CIRCULATION AND TISSUE SAMPLES OF LUNG CANCER PATIENTS.
Gerasimos Kapellos, Aikaterini Polonifi, Dimitrios Farmakis, Eleftherios Spartalis, Periklis Tomos, Athanasios Aisopos, Aris Polyzos, Marina Matzourani
ANTICANCER RESEARCH August 2013 33(8) 3475-3480

 

18. SUCCESSFUL SURGICAL MANAGEMENT OF SEVERE MEDIASTINITIS CAUSED BY A PERFORATING OESOPHAGEAL FOREIGN BODY.
Basagiannis CS, Spartalis E, Karagkiouzis G, Panagoulias GS, Tomos P
HIPPOKRATIA 2012, 16, 1, p93

 

19. COMPARISON OF ERYTHROPOIETIN AND SILDENAFIL PROTECTIVE ROLE AGAINST ISCHEMIA/REPERFUSION INJURY OF THE TESTIS IN ADULT RATS.
Nick Zavras, Ioannis D. Kostakis, Stratigoula Sakellariou, Christos Damaskos, Evangelos Roupakas, Eleni Tsagkari, Eleftherios Spartalis, Konstantinos Velaoras, Ismene A. Dontas, Theodore Karatzas
INTERNATIONAL UROLOGY AND NEPHROLOGY 2013 Oct 5. doi:10.1007/s11255-013-0569-x

 

20. INITIAL WORKUP AND DECISION-MAKING REGARDING COEXISTENCE OF MASSIVE HAEMOTHORAX AND HAEMOPERICARDIUM.
Eleftherios Spartalis, Charalampos Markakis, Dimitrios Dimitroulis, Periklis Tomos,
INTERACTIVE CARDIOVASCULAR AND THORACIC SURGERY 2014 Feb;18(2):247. doi: 10.1093/icvts/ivt528.

 

21. THE EFFECT OF AUTOLOGOUS PLATELET-RICH PLASMA ON BRONCHIAL STUMP TISSUE GRANULATION AFTER PNEUMONECTOMY. EXPERIMENTAL STUDY.
Eleftherios Spartalis, Periklis Tomos, Petros Konofaos, Grigorios Karagkiouzis, Georgia Levidou, Nikolaos Kavantzas, Alkistis Pantopoulou, Othon Michail, Despina Perrea, Gregory Kouraklis
ISRN SURGERY 2013 Dec 16;2013:864350.

 

22. BREAST RECONSTRUCTION WITH AUTOLOGOUS FAT GRAFT; DOES PLATELET-RICH PLASMA AFFECT PATIENT’S SURVIVAL?
Eleftherios D. Spartalis, Periklis Tomos, Petros Konofaos, Dimitrios Dimitroulis, Gregory Kouraklis
INTERNATIONAL JOURNAL OF CLINICAL AND EXPERIMENTAL MEDICINE 2014 Jan 15;7(1):329-30.

 

23. PLATELET-RICH PLASMA IN SURGICAL ONCOLOGY.
Eleftherios D. Spartalis, Periklis Tomos, Dimitrios Dimitroulis, Gregory Kouraklis
SURGICAL INNOVATION 2014 Feb 3; doi:10.1177/1553350613520516

 

24. LYMPH NODE DISSECTION IN PULMONARY METASTASECTOMY FOR COLORECTAL CANCER.
Charalampos Markakis, Eleftherios Spartalis, Ioannis D Kostakis, Periklis Tomos
INTERACTIVE CARDIOVASCULAR AND THORACIC SURGERY 2014 Apr;18(4):487. doi: 10.1093/icvts/ivu025.

 

25. BRONCHIAL STUMP CLOSURE TECHNIQUES: EXPERIMENTAL AND HISTOLOGICAL DIVERSITY.
Eleftherios Spartalis, Antonios Athanasiou, Vaios Kaminiotis, Periklis Tomos
INTERACTIVE CARDIOVASCULAR AND THORACIC SURGERY 2014 Apr;18(4):493-4. doi: 10.1093/icvts/ivt556.

 

26. INDICATIONS, LIMITATIONS AND MANEUVERS TO ENABLE EXTENDED HEPATECTOMY: CURRENT TRENDS.
Dimitrios Dimitroulis, Petros Tsaparas, Serena Valsami, Dimitrios Mantas, Eleftherios Spartalis, Charalampos Markakis, Gregory Kouraklis
WORLD JOURNAL OF GASTOENTERLOGY 2014 June 28; 20(24): 7887-7893. doi: 10.3748/wjg.v20.i24.7887.

 

27. BRONCHIOLAR-PLEURAL FISTULA REPAIR WITH PLATELET-LEUKOCYTE RICH GEL.
Eleftherios Spartalis, Periklis Tomos, Dimitrios Dimitroulis, Grigorios Karagkiouzis, Gregory Kouraklis
EUROPEAN REVIEW FOR MEDICAL AND PHARMACOLOGICAL SCIENCES 2014 Jul;18(13):1842.

 

28. EXPERIMENTAL CONTROVERSY REGARDING THE ROLE OF ADIPOSE-DERIVED STEM CELLS IN SURGICAL ONCOLOGY.
Eleftherios Spartalis, Dimitrios Dimitroulis, Charalampos Markakis, Periklis Tomos
INTERACTIVE CARDIOVASCULAR AND THORACIC SURGERY 2014 Sep;19(3):367. doi:10.1093/icvts/ivu224

 

29. THE CONCEPT OF THE AORTIC ANEURYSM REPAIR-RELATED SURGICAL STRESS. A REVIEW OF THE LITERATURE.
Demetrios Moris, Michalis Kontos, Eleftherios Mantonakis, Antonios Athanasiou, Eleftherios Spartalis, Chris Bakoyiannis, George Chrousos, Sotirios Georgopoulos
INTERNATIONAL JOURNAL OF CLINICAL AND EXPERIMENTAL MEDICINE 2014 Sep 15;7(9):2402-12.

 

30. REPAIR OF GASTRIC DEFECTS WITH AN EQUINE PERICARDIAL PATCH.
Kostantinos Spiliopoulos, Charalampos Markakis, Periklis Tomos, Hariklia Gakiopoulou, Ioannis Koutsourelakis, Kostantinos Kontzoglou, Eleftherios Spartalis, Michael Safioleas
SURGERY TODAY 2014 Nov 8.

 

31. A CASE OF REΤROPERITONEAL CASTLEMAN’S DISEASE AND AN UPDATE ON THE LATEST EVIDENCE.
Eleftherios Spartalis, Petros Charalampoudis, Apostolos Kandilis, Antonios Athanasiou, Petros Tsaparas, Athanasios Voutsarakis, Ioannis D Kostakis, Dimitrios Dimitroulis, Evanthia Svolou, Penelope Korkolopoulou, Nikolaos Nikiteas, Gregory Kouraklis
CASE REPORTS IN SURGERY Volume 2014, Article ID 643746, doi.org/10.1155/2014/643746

 

32. RAPUNZEL SYNDROME: A RARE PRESENTATION WITH GIANT GASTRIC ULCER.
Antonios Athanasiou, Adamantios Michalinos, Demetrios Moris, Eleftherios Spartalis, Nikolaos Dimitrokallis, Vaios Kaminiotis, John Griniatsos, Evangelos Felekouras
CASE REPORTS IN MEDICINE Volume 2014, Article ID 267319, doi.org/10.1155/2014/267319

 

33. DOPPLER-GUIDED HEMORRHOIDAL ARTERY LIGATION AND RECTO-ANAL REPAIR MODIFICATION FOR THE TREATMENT OF GRADE III AND GRADE IV HAEMORRHOIDS: 1 YEAR FOLLOW-UP.
Antonios Athanasiou, Dimitrios Karles, Adamantios Michalinos, Eleftherios Spartalis, Dimitrios Moris, Theofilos Rosenberg
AMERICAN SURGEON Volume 80, Number 12, December 2014, pp. 1279-1280(2)

 

34. THE ROLE OF LOCAL RECURRENCE IN THE DEVELOPMENT OF POST-RESECTIONAL BRONCHOPLEURAL FISTULA.
Charalampos Markakis, Demetrios Moris, Antonios Athanasiou, Eleftherios Spartalis
INTERACTIVE CARDIOVASCULAR AND THORACIC SURGERY 2015 May;20(5):675. doi: 10.1093/icvts/ivv043.

 

35. INTEGRATING THREE-DIMENSIONAL VISION IN THORACOSCOPIC SURGERY: IS THERE A LEARNING CURVE?
Eleftherios Spartalis, Panagiotis Lainas, Dimitrios Dimitroulis, Nikolaos Nikiteas
INTERACTIVE CARDIOVASCULAR AND THORACIC SURGERY 2015 Jun;20(6):823-4. doi: 10.1093/icvts/ivv095.

 

36. RESULTS OF THE MODIFIED BI-PECTORAL MUSCLE FLAP PROCEDURE FOR POST-STERNOTOMY DEEP WOUND INFECTION.
Eleftherios Spartalis, Charalampos Markakis, Demetrios Moris, Elias Lachanas, E Andreas Agathos, Anna Karakatsani, Grigorios Karagkiouzis, Antonios Athanasiou, Dimitrios Dimitroulis, Periklis Tomos
SURGERY TODAY 2015 May 31

 

37. THE WIDE SPECTRUM OF THORACIC APPROACHES ON A LEARNING CURVE BASIS.
Eleftherios Spartalis, Christos Damaskos, Dimitrios Dimitroulis, Nikolaos Nikiteas
INTERACTIVE CARDIOVASCULAR AND THORACIC SURGERY 2015 Jul;21(1):112-3. doi:10.1093/icvts/ivv140

 

38. ALTERNATIVE APPROACHES TO PYLORIC DISRUPTION AFTER OESOPHAGECTOMY: STAPLED PYLOROPLASTY VERSUS DILATATION AND BOTOX INJECTION.
Charalampos Markakis, Andrew Wan, Eleftherios Spartalis, Georgios Vasilikostas
INTERACTIVE CARDIOVASCULAR AND THORACIC SURGERY 2015 doi:10.1093/icvts/ivv172

 

39. FACING THE UNEXPECTED: CHEST WALL SWELLING 7 YEARS AFTER A STAB INJURY.
Spartalis E, Moris D, Athanasiou A, Dimitroulis D, Tomos P
JOURNAL OF EMERGENCY MEDICINE 2015 Aug 14. pii: S0736-4679(15)00631-9. doi: 10.1016/j.jemermed.2015.06.023.

 

40. LOBECTOMY BY VIDEO-ASSISTED THORACIC SURGERY OR MUSCLE-SPARING THORACOTOMY FOR STAGE I LUNG CANCER: COULD COST-EFFECTIVENESS GIVE THE ANSWER?
Eleftherios Spartalis, Eleftherios Mantonakis, Antonios Athanasiou, Demetrios Moris
JOURNAL OF THE AMERICAN COLLEGE OF SURGEONS 2015 Oct;221(4):890. doi: 10.1016/j.jamcollsurg.2015.07.002.

 

41. URGENT BEDSIDE APPENDECTOMY FOR DRAIN SITE EVISCERATION.
Eleftherios Spartalis, Petros Tsaparas, Efstathios Antoniou
HIPPOKRATIA 2015 Jan-Mar;19(1):96.

 

42. VARIABLE PRINGLE MANEUVERS AND EFFECT ON INTESTINAL EPITHELIUM. A PILOT EXPERIMENTAL STUDY IN RATS.
Dimitrios Dimitroulis, Demetrios Moris, Emmanouil Pikoulis2, Eleftherios Spartalis, Georgios Kontadakis, Bart Vrugt, Serena Valsami, Gregory Kouraklis
PLOS ONE 2015 Oct 23;10(10):e0140707. doi: 10.1371/journal.pone.0140707.

 

43. ROLE OF PLATELET-RICH PLASMA IN ISCHEMIC HEART DISEASE: AN UPDATE ON THE LATEST EVIDENCE.
Eleftherios Spartalis, Periklis Tomos, Demetrios Moris, Antonios Athanasiou, Charalampos Markakis, Dimitrios Dimitroulis, Theodore Troupis, Michael D. Spartalis, Despina Perrea
WORLD JOURNAL OF CARDIOLOGY 2015 Oct 26;7(10):665-70. doi: 10.4330/wjc.v7.i10.665

 

44. COMMENTS ON “TRICHOBEZOAR CAUSING AIRWAY COMPROMISE DURING ESOPHAGOGASTRODUODENOSCOPY”.
Antonios Athanasiou, Demetrios Moris, Eleftherios Spartalis
CASE REPORTS IN MEDICINE 2015;2015:450467. Epub 2015 Oct 26.

 

45. POST-RESECTIONAL AIRWAY FISTULA OCCLUSION VIA STEM-CELL TRANSPLANTATION. IS IT ONCOLOGICALLY SAFE?
Eleftherios Spartalis, Demetrios Moris, Dimitrios Dimitroulis, Periklis Tomos
ANNALS OF THORACIC SURGERY 2015 Dec;100(6):2413–2414 doi.org/10.1016/j.athoracsur.2015.06.039

 

46. COMMENT ON ‘LAPARO-ENDOSCOPIC GASTROSTOMY (LEG) DECOMPRESSION: A NOVEL ONE-TIME METHOD OF MANAGEMENT OF GASTRIC LEAKS FOLLOWING SLEEVE GASTRECTOMY’.
Athanasiou A, Spartalis E, Alexandrou A, Liakakos T
OBESITY SURGERY 2015 Dec 23

 

47. THE EFFECT OF CONVERSION RATE ON THE COST-EFFECTIVENESS OF MINIMAL-ACCESS MITRAL VALVE REPAIR.
Eleftherios Spartalis, Andreas S Triantafyllis, Grigorios Karagkiouzis, Periklis Tomos
INTERACTIVE CARDIOVASCULAR AND THORACIC SURGERY 2016 Jan;22(1):100. doi:10.1093/icvts/ivv332

 

48. LAPAROSCOPIC SLEEVE GASTRECTOMY WITH INTRA-OPERATIVE ENDOSCOPIC GUIDANCE: THE IMPORTANCE OF THIS TECHNIQUE.
Athanasiou A, Moris D, Spartalis E, Alexandrou A, Liakakos T
OBESITY SURGERY 2016 Jan;30: pp 1-2. doi:10.1007/s11695-016-2078-3

 

49. THE ROLE OF EUGENOL IN THE PREVENTION OF ACUTE PANCREATITIS-INDUCED ACUTE KIDNEY INJURY: EXPERIMENTAL STUDY.
Charalampos Markakis, Mavroudis Voultsos, Apostolos Papalois, Maria Lambropoulou, Eleftherios Spartalis, Christina Tsigalou, Kostantinos Romanidis, Constantinos Simopoulos
HPB SURGERY 2016;2016:3203147. doi: 10.1155/2016/3203147

 

50. DIAPHRAGMATIC HERNIAS FOLLOWING LIVING DONOR HEPATECTOMY. A CRITICAL REAPPRAISAL.
Demetrios Moris, Nikolaos Dimitrokallis, Εleftherios Spartalis, Michail Vailas, Charalampos Markakis, Spiridon Vernadakis
AMERICAN SURGEON 2016 Apr;82(4):81-3.

 

51. VERMIFORM APPENDIX WITHIN A LEFT EXTRAUMBILICAL PORT-SITE HERNIA: APPENDICEAL PORT-SITE EVISCERATION.
Demetrios Moris, Antonios Athanasiou, Eleftherios Spartalis, Anastasios Angelou, Panagiotis Sakarellos, Eleftherios Mantonakis, Theodoros Diamantis
AMERICAN SURGEON 2016 Mar;82(3):65-6.

 

52. OPENING AEOLUS’ BAG OF WINDS: ACUTE ABDOMINAL PAIN IN A SEVERELY IMMUNOSUPRESSED PATIENT.
Demetrios Moris, Eleftherios Spartalis, Marina Perdiki, Konstantinos Michailides, Evangelos Felekouras, Alexandros Papalampros
JOURNAL OF EMERGENCY MEDICINE 2016 May 2. pii: S0736-4679(16)30017-8.

 

53. CHALLENGES IN THE SURGICAL TREATMENT OF RETROPERITONEAL SARCOMAS.
Petros Konofaos, Eleftherios Spartalis, Demetrios Moris, Dimitrios Dimitroulis, Charalampos Markakis, Antonios Athanasiou, Ioannis D. Kostakis, Nikolaos Nikiteas, Gregory Kouraklis
INDIAN JOURNAL OF SURGERY 2016 Feb;78(1):1-5. doi: 10.1007/s12262-015-1292-x.

 

54. DURATION OF ANTIMICROBIAL THERAPY FOR INTRAABDOMINAL INFECTION AFTER SOURCE CONTROL: THE ROLE OF C-REACTIVE PROTEIN.
Eleftherios Spartalis, Antonios Athanasiou, Demetrios Moris
JOURNAL OF THE AMERICAN COLLEGE OF SURGEONS 2016 Jul;223(1):206. doi: 10.1016/j.jamcollsurg.2016.04.008

 

55. EARLY PREDICTION OF SYSTEMATIC INFLAMMATORY RESPONSE SYNDROME (SIRS) AFTER MAJOR THORACIC SURGERY SHOULD NOT BE SNEEZED AT, BUT IT IS NOT A PANACEA.
Demetrios Moris, Ioannis Karavokyros, Eleftherios Spartalis, Antonios Athanasiou, Dimitrios Schizas, Evangelos
Felekouras
SURGERY 2016 Jun 30. pii: S0039-6060(16)30200-8. doi: 10.1016/j.surg.2016.05.025.

 

56. SLEEVE GASTRECTOMY AND WERNICKE ENCEPHALOPATHY.
Athanasiou A, Spartalis E, Moris D, Alexandrou A, Liakakos T
AMERICAN JOURNAL OF THERAPEUTICS 2016 Jul 12

 

57. THE VALUE OF CALPROTECTIN S100A8/A9 COMPLEX AS A BIOMARKER IN COLORECTAL CANCER: A SYSTEMATIC REVIEW.
Demetrios Moris, Eleftherios Spartalis, Anastasios Angelou, Georgios Antonios Margonis, Alexandros Papalambros, Athanasios Petrou, Antonios Athanasiou, Dimitrios Schizas, Dimitrios Dimitroulis, Evangelos Felekouras
JOURNAL OF BALKAN UNION OF ONCOLOGY 2016 Jul-Aug;21(4):859-866.

 

58. TETRAFURCATION OF THE SUBSCAPULAR ARTERY. ANATOMICAL AND CLINICAL IMPLICATIONS.
Ioannis Dimovelis, Adamantios Michalinos, Eleftherios Spartalis, Georgios Athanasiadis, Panayiotis Skandalakis, Theodore Troupis
FOLIA MORPHOLOGICA 2016 Oct 7. doi: 10.5603/FM.a2016.0057.

 

59. NUTRITIONAL DEFICIENCIES IN MINI GASTRIC BYPASS PATIENTS; WHERE DO WE STAND TODAY?
[Antonios Athansiou, Eleftherios Spartalis, Charalampos Markakis]
JOURNAL OF PARENTERAL AND ENTERAL NUTRITION 2016 Oct 21. pii: 0148607116657536.

 

60. HISTONE DEACETYLASE INHIBITORS: A NOVEL THERAPEUTIC WEAPON AGAINST MEDULLARY THYROID CANCER?
C. Dsmaskos, S. Valsami, E. Spartalis, E. Antoniou, P. Tomos, S. Karamaroudis, T. Zoumpou, V. Pergialiotis, K. Stergios, C. Michaelides, K. Kontzoglou, D. Perrea, N. Nikiteas, D. Dimitroulis
ANTICANCER RESEARCH 2016; 36:5019-5024 doi: 10.21873/anticanres.11070

 

61. RENAL PARATRANSPLANT HERNIA REVEALED: A REVIEW OF THE LITERATURE.
Moris D, Bokos J, Vailas M, Kakavia K, Spartalis E, Athanasiou A, Schizas D, Vernadakis S
Transplantation Unit, Laikon General Hospital, Agiou Thoma 17 Street, Athens, Greece.
HERNIA 2016 Nov 19.

 

62. THE ROLE OF NSAIDS IN BREAST CANCER PREVENTION AND RELAPSE: CURRENT EVIDENCE AND FUTURE PERSPECTIVES.
Demetrios Moris, Michalis Kontos, Eleftherios Spartalis, Ian S Fentiman
BREAST CARE 2016 Oct;11(5):339-344. Epub 2016 Oct 24.

 

63. THE BENEFICIAL ROLE OF SIMULTANEOUS SPLENECTOMY AFTER EXTENDED HEPATECTOMY: EXPERIMENTAL STUDY IN PIGS.
Athanasiou A, Papalois A, Kontos M, Griniatsos J, Liakopoulos D, Spartalis E, Agrogiannis G, Liakakos T, Pikoulis E
JOURNAL OF SURGICAL RESEARCH 2017 Feb;208:121-131. doi: 10.1016/j.jss.2016.09.002. Epub 2016 Sep 12.

 

64. PARENCHYMAL-SPARING HEPATECTOMY AS THE NEW DOCTRINE IN THE TREATMENT OF COLORECTAL METASTATIC LIVER DISEASE: BEYOND ONCOLOGICAL OUTCOMES.
Demetrios Moris, Dimitrios Dimitroulis, Spiridon Vernadakis, Alexandros Papalampros, Eleftherios Spartalis, Athanasios Petrou, Timothy M Pawlik, Evangelos Felekouras
ANTICANCER RESEARCH 2017 Jan;37(1):9-14.

 

65. HISTONE DEACETYLASE INHIBITORS; AN ATTRACTIVE THERAPEUTIC STRATEGY AGAINST BREAST CANCER.
C. Dsmaskos, E. Spartalis, S. Valsami, T. Kalampokas, E. Kalampokas, A. Athanasiou, S. Davakis, C. Doula, A. Mitrousias, G. Tsourouflis, K Kontzoglou, D. Perrea, N. Nikiteas, D. Dimitroulis
ANTICANCER RESEARCH 2017 Jan;37(1):35-46. Review.

 

66. THE EFFECT OF GUIDELINES IN SURGICAL DECISION MAKING: THE PARADIGM OF HEPATOCELLULAR CARCINOMA.
Demetrios Moris, Spyridon Vernadakis, Alexandros Papalampros, Athanasios Petrou, Dimitrios Dimitroulis, Eleftherios Spartalis, Evangelos Felekouras, John J. Fung
JOURNAL OF BALKAN UNION OF ONCOLOGY 2016 Nov-Dec;21(6):1332-1336.

 

67. EXTENDED HEPATECTOMY USING THE AQUAMANTYS SYSTEM: AN EXPERIMENTAL MODEL OF SMALL-FOR SIZE SYNDROME IN PIGS.
Athanasiou A, Kontos M, Pikoulis E, Griniatsos J, Moris D, Spartalis E, Papalois A, Liakakos T
JOURNAL OF BALKAN UNION OF ONCOLOGY 2016 Nov-Dec;21(6):1403-1409.

 

68. SPLENECTOMY IS NOT INDICATED IN LIVING DONOR LIVER TRANSPLANTATION.
Athanasiou A, Moris D, Damaskos C, Spartalis E
LIVER TRANSPLANTATION 2017 Jan 19. doi: 10.1002/lt.24723.

 

69. SERUM CALPROTECTIN AS A NOVEL BIOMARKER IN ABDOMINAL AORTIC ANEURYSM PATHOGENESIS AND PROGRESSION: PRELIMINARY DATA FROM EXPERIMENTAL MODEL IN RATS.
Moris D, Theocharis S, Davakis S, Patelis N, Agrogiannis G, Vlachos IS, Spartalis E, Athanasiou A, Bakoyiannis C, Perrea DN, Georgopoulos S
CURRENT VASCULAR PHARMACOLOGY 2017 Feb 2. doi: 10.2174/1570161115666170202155724.

 

70. PORTAL INFLOW MODULATION BY SOMATOSTATIN AFTER MAJOR HEPATECTOMY: IS IT RELIABLE?
Athanasiou A, Spartalis E, Damaskos C, Pikoulis E
AMERICAN JOURNAL OF SURGERY 2017 Feb 9. pii: S0002-9610(17)30282-9. doi: 10.1016/j.amjsurg.2017.02.004.

 

71. ODONTOGENIC INFECTION COMPLICATED BY ACUTE DESCENDING MEDIASTINITIS AND PERICARDIAL EFFUSION: A LIFE THREATENING MIGRATION PATH.
Eleftherios Spartalis, Andreas S. Triantafyllis, Antonios Athanasiou, Dimitrios Patsouras, Demetrios Moris, Theodore Troupis, Dimitrios Dimitroulis, Periklis Tomos
AMERICAN SURGEON 2017 Feb 1;83(2):57-59.

 

72. WERNICKE ENCEPHALOPATHY AFTER RESTRICTIVE BARIATRIC SURGERY: A SIGNIFICANT INCREASE OF A RARE COMPLICATION.
Athanasiou A, Moris D, Davakis S, Spartalis E.
AMERICAN SURGEON 2016 Dec 1;82(12):374-375.

 

73. STERNAL METASTASIS AS FIRST PRESENTATION OF A WELL DIFFERENTIATED PAPILLARY THYROID CARCINOMA.
Spartalis E, Moris D, Tomos P.
SURGERY 2017 Feb 22. pii: S0039-6060(17)30077-6. doi: 10.1016/j.surg.2017.01.016.

 

74. PLATELET INDICES AND NEUTROPHIL TO LYMPHOCYTE RATIO IN ADULTS WITH ACUTE APPENDICITIS.
Ioannis D. Kostakis, Nikolaos Machairas, Christos Damaskos, Chrysoula Doula, Petros Tsaparas, Petros Charalampoudis, Eleftherios Spartalis, Georgios C. Sotiropoulos, Gregory Kouraklis
SOUTH AFRICAN JOURNAL OF SURGERY 2016 Mar;54(1):29-33.

 

75. THE POTENTIAL ROLE OF PREOPERATIVE PORTAL VEIN EMBOLIZATION FOR THE PREVENTION OF SMALL FOR SIZE SYNDROME.
Athanasiou A, Spartalis E, Damaskos C, Moris D
SURGERY 2017 Mar 17. pii: S0039-6060(17)30089-2. doi: 10.1016/j.surg.2017.02.004.

 

76. CORRELATION BETWEEN THE FUNCTION OF REGENERATING LIVER PARENCHYMA AND THE SMALL FOR SIZE SYNDROME.
Athanasiou A, Damaskos C, Davakis S, Spartalis E.
JOURNAL OF SURGICAL RESEARCH 2017 Mar 6. pii: S0022-4804(17)30131-2. doi: 10.1016/j.jss.2017.03.002.

 

77. THE CRUCIAL ROLE OF PORTAL FLOW AFTER MAJOR LIVER RESECTION: THE “SMALL-FOR-FLOW” SYNDROME MAY SOLVE THE MYSTERY.
Athanasiou A, Spartalis E, Angelou T, Pikoulis E.
JOURNAL OF SURGICAL RESEARCH 2017 Mar 6. pii: S0022-4804(17)30130-0. doi: 10.1016/j.jss.2017.03.001.

 

78. LARGE THORACIC TUMOR WITHOUT SUPERIOR VENA CAVA SYNDROME.
Garmpis N, Damaskos C, Patelis N, Dimitroulis D, Spartalis E, Tomos I, Garmpi A, Spartalis M, Antoniou E, Kontzoglou K, Tomos P.
FOLIA MORPHOLOGICA. 2017 Apr 10. doi: 10.5603/FM.a2017.0034.

 

79. THE ROLE OF ENDOSCOPIC ULTRASOUND IN THE DIAGNOSIS AND MANAGEMENT OF PRIMARY GASTRIC LYMPHOMA.
Schizas D, Ntanasis-Stathopoulos I, Tsilimigras DI, Sioulas AD, Moris D, Spartalis E, Scotiniotis I, Papanikolaou IS.
GASTROENTEROLOGY RESEARCH AND PRACTICE. 2017;2017:2397430. doi: 10.1155/2017/2397430.

 

80. THE PROGNOSTIC SIGNIFICANCE OF STAPLER DOUGHNUTS’ EXAMINATION AT LOW ANTERIOR RESECTION FOR RECTAL CANCER.
Spartalis E, Moris D, Athanasiou A, Kykalos S, Dimitroulis D.
INTERNATIONAL JOURNAL OF COLORECTAL DISEASE. 2017 Apr 12. doi: 10.1007/s00384-017-2817-5.

 

81. SURGICAL MANAGEMENT OF NON-SMALL CELL LUNG CANCER WITH SOLITARY HEMATOGENOUS METASTASES.
G Karagkiouzis. E Spartalis, D Moris, D Patsouras, A Athanasiou, I Karathanasis, A Verveniotis, F Konstantinou, IA Kouerinis, K Potaris, D Dimitroulis, P Tomos
IN VIVO. 2017 May-Jun;31 (3) 451-454

 

82. APPLICATIONS OF PLATELET-RICH PLASMA IN LYMPHEDEMA.
E Spartalis, C Damaskos, A Athanasiou, D Schizas, D Moris, D Dimitroulis
LYMPHATIC RESEARCH AND BIOLOGY 2017 Apr 28. doi: 10.1089/lrb.2017.0011.

 

83. AMIODARONE-INDUCED PULMONARY TOXICITY IN PATIENTS WITH ATRIAL FIBRILATION UNDERGOING LUNG RESECTION.
M Spartalis, E Tzatzaki, D Schizas, Ε Spartalis
INTERACTIVE CARDIOVASCULAR AND THORACIC SURGERY 2017 24(5):788. doi: https://doi.org/10.1093/icvts/ivx094

 

84. THE IDEAL PORCINE MODEL FOR MAJOR LIVER RESECTION.
A. Athanasiou, D. Moris, E. Spartalis
JOURNAL OF SURGICAL RESEARCH 2017 Apr;210:196-197. doi: 10.1016/j.jss.2016.11.022

 

85. UNNECESSARY HISTOLOGIC EXAMINATION OF STAPLER DOUGHNUTS AT LOW ANTERIOR RESECTION FOR RECTAL CANCER: IS IT JUST A BLAME GAME?
E Spartalis, D Moris, A Athanasiou, S Kykalos, D Dimitroulis
SURGERY 2017 Apr 29. pii: S0039-6060(17)30168-X. doi: 10.1016/j.surg.2017.03.012.

 

86. UPDATES AND CRITICAL EVALUATION ON NOVEL BIOMARKERS FOR THE MALIGNANT PROGRESSION OF INTRADUCTAL PAPILLARY MUCINOUS NEOPLASMS OF THE PANCREAS.
D Moris, E Spartalis, C Damaskos, A Papalampros, S Vernadakis, D Dimitroulis, J Griniatsos, E Felekouras, N Nikiteas
ANTICANCER RESEARCH 2017 May:37 (5) 2185-2194 doi: 10.21873/anticanres.11553

 

87. SOLID PSEUDOPAPILLARY TUMOR OF PANCREAS: A SINGLE CENTER EXPERIENCE AND REVIEW OF THE LITERATURE.
E Antoniou, C Damaskos, N Garmpis, C Salakos, GA Margonis, K Kontzoglou, S Lahanis, E Spartalis, S Kykalos, D Patsouras, T Pawlik, G Kouraklis
IN VIVO 2017 Jul-Aug;31(4):501-510.

 

88. THE IMPACT OF HEPATITIS C VIRUS AND HUMAN IMMUNODEFICIENCY VIRUS CO-INFECTION ON SURVIVAL IN PATIENTS WITH HEPATOCELLULAR CARCINOMA.
E Spartalis, C Damaskos, A Athanasiou, D Dimitroulis
ANNALS OF GASTROENTEROLOGY 2017 doi: 10.20524/aog.2017.0149

 

89. PLATELET-RICH PLASMA AND PERIPHERAL NERVE REGENERATION: A POTENTIAL CONTRAINDICATION TO ITS USE AFTER TUMOR EXCISION.
E Spartalis, A Athanasiou, M Spartalis, D Moris, A Papalampros, N Nikiteas
EXPERT OPINION ON BIOLOGICAL THERAPY 2017 Jun 28. doi: 10.1080/14712598.2017.1349480.

 

90. PORCINE MODELS FOR THE STUDY OF SMALL-FOR-SIZE SYNDROME.
A Athanasiou, E Spartalis
JOURNAL OF HEPATOBILIARY PANCREATIC SCIENCES 2017 Jul;24(7):E6-E7. doi: 10.1002/jhbp.448.

 

91. PROPHYLACTIC NEGATIVE PRESSURE DRESSING USE IN CLOSED LAPAROTOMY WOUNDS FOLLOWING ABDOMINAL OPERATIONS: WHAT WE REALLY KNOW?
A Athanasiou, M Spartalis, E Spartalis
ANNALS OF SURGERY 2017 Jul 7. doi: 10.1097/SLA.0000000000002413.

 

92. ATRIAL MYXOMA MIMICKING MITRAL STENOSIS.
M Spartalis, E Tzatzaki, E Spartalis, D Moris, A Athanasiou, S Kyrzopoulos, D Tsiapras, P Kalogris, V Voudris
CARDIOLOGY RESEARCH 2017 Jun;8(3):128-130. doi: 10.14740/cr558w.

 

93. CAROTID ENDARTERECTOMY VERSUS CAROTID STENTING TO TREAT CAROTID STENOSIS: THERE IS MORE TO THAN MEETS THE EYE.
D Moris, G Karaolanis, E Spartalis, S Georgopoulos
ANNALS OF SURGERY 2017 Jul 24. doi: 10.1097/SLA.0000000000002451.

 

94. PERIPHERAL HEPATOJEJUNOSTOMY: A LAST RESORT PALLIATIVE SOLUTION IN GREECE DURING THE ECONOMIC CRISIS.
GC Sotiropoulos, E Spartalis, N Machairas, G Kouraklis
BMJ CASE REPORTS 2017 Jul 31;2017. pii: bcr-2016-217368. doi: 10.1136/bcr-2016-217368.

 

95. SAFETY OF PLATELET-RICH PLASMA APPLICATION IN ABDOMINAL OPERATIONS.
E Spartalis, C Damaskos, A Athanasiou
BRATISLAVA MEDICAL JOURNAL 2017;118(7):437. doi: 10.4149/BLL_2017_085.

 

96. ADOLESCENT BARIATRIC SURGERY AND THIAMINE DEFICIENCY: WHAT DO WE KNOW SO FAR?
A Athanasiou, E Spartalis, M Spartalis
PEDIATRICS 2017 Aug;140(2). pii: e20171633A. doi: 10.1542/peds.2017-1633A.

 

97. PRIMARY CARDIAC INTIMAL SARCOMA MASQUERADING AS MITRAL STENOSIS.
M Spartalis, E Tzatzaki, E Spartalis, D Moris, A Athanasiou, S Kyrzopoulos, D Tsiapras, V Voudris
CLINICAL CASE REPORTS 2017 Jul 14;5(8):1422-1423. doi: 10.1002/ccr3.1089.

 

98. SUCCESSFUL COMBINED SURGICAL APPROACH OF A RARE RETROTRACHEAL GOITER IN A PATIENT WITH ANATOMICAL IMPEDIMENTS.
E Spartalis, C Damaskos, D Moris, A Athanasiou, M Spartalis, D Schizas, D Dimitroulis, P Τomos
FOLIA MORPHOLOGICA 2017 Aug 23. doi: 10.5603/FM.a2017.0072.

 

99. FROM DIAGNOSIS TO TREATMENT OF HEPATOCELLULAR CARCINOMA: AN EPIDEMIC PROBLEM FOR BOTH DEVELOPED AND DEVELOPING WORLD.
D Dimitroulis, C Damaskos, S Valsami, S Davakis, N Garmpis, E Spartalis, A Athanasiou, D Moris, S Sakellariou, S Kykalos, G Tsourouflis, A Garmpi, I Delladetsima, K Kontzoglou, G Kouraklis
WORLD JOURNAL OF GASTROENTERLOGY 2017 Aug 7 23(29):5282-5294. doi: 10.3748/wjg.v23.i29.5282

 

100. A CRITICAL REAPPRAISAL OF THE TREATMENT MODALITIES OF NORMAL APPEARING THORACIC AORTA MURAL THROMBI.
G Karaolanis, D Moris, C Bakoyiannis, DI Tsilimigras, VV Palla, E Spartalis, D Schizas, S Georgopoulos
ANNALS OF TRANSLATIONAL MEDICINE 2017 Aug;5(15):306. doi: 10.21037/atm.2017.05.15.

 

101. IS IDIOPATHIC GRANULOMATOUS MASTITIS A SURGICAL DISEASE? THE JURY IS STILL OUT.
D Moris, C Damaskos, S Davakis, M Vailas, N Garmpis, E Spartalis, M Kontos, K Kontzoglou
ANNALS OF TRANSLATIONAL MEDICINE 2017 Aug;5(15):309. doi: 10.21037/atm.2017.05.24.

 

102. THE ROLE OF REACTIVE OXYGEN SPECIES IN MYOCARDIAL REDOX SIGNALING AND REGULATION.
D Moris, M Spartalis, E Tzatzaki, E Spartalis, GS Karachaliou, AS Triantafyllis, GI Karaolanis, DI Tsilimigras, S Theocharis
ANNALS OF TRANSLATIONAL MEDICINE 2017 Aug;5(16):324. doi: 10.21037/atm.2017.06.17.

 

103. THE ROLE OF REACTIVE OXYGEN SPECIES IN THE PATHOPHYSIOLOGY OF CARDIOVASCULAR DISEASES AND THE CLINICAL SIGNIFICANCE OF MYOCARDIAL REDOX.
D Moris, M Spartalis, E Spartalis, GS Karachaliou, GI Karaolanis, G Tsourouflis, DI Tsilimigras, E Tzatzaki, S Theocharis
ANNALS OF TRANSLATIONAL MEDICINE 2017 Aug;5(16):326. doi: 10.21037/atm.2017.06.27.

 

104. NOONAN SYNDROME AND BIVENTRICULAR HYPERTROPHIC OBSTRUCTIVE CARDIOMYOPATHY.
M Spartalis, E Tzatzaki, A Athanasiou, E Spartalis
INTERACTIVE CARDIOVASCULAR AND THORACIC SURGERY 2017 Sep 1;25(3):498. doi: 10.1093/icvts/ivx205.

 

105. ISCHEMIC STROKE IN A PATIENT WITH QUADRICUSPID AORTIC VALVE AND PATENT FORAMEN OVALE.
M Spartalis, E Tzatzaki, E Spartalis, C Damaskos, D Moris, D Tsiapras, V Vourdis
CARDIOLOGY RESEARCH 2017 Aug;8(4):169-171. doi: 10.14740/cr567w.

 

106. PARVOVIRUS B19 MYOCARDITIS OF FULMINANT EVOLUTION.
M Spartalis, E Tzatzaki, E Spartalis, C Damaskos, S Mavrogeni, V Voudris
CARDIOLOGY RESEARCH 2017 Aug;8(4):172-175. doi: 10.14740/cr580w.

 

107. HISTONE DEACETYLASES AS NEW THERAPEUTIC TARGETS IN TRIPPLE NEGATIVE BREAST CANCER: PROGRESS AND PROMISES.
N Garmpis, C Damaskos, A Garmpi, E Spartalis, A Nonni, K Kontzoglou, D Perrea, N Nikiteas, D Dimitroulis
CANCER GENOMICS AND PROTEOMICS 2017 Sep-Oct;14(5):299-313.

 

108. SAFETY AND EFFICACY OF PRASUGREL IN EAST ASIAN PATIENTS WITH ACUTE CORONARY SYNDROMES.
M Spartalis, E Tzatzaki, A Athanasiou, E Spartalis
JOURNAL OF CARDIOLOGY 2017 Sep 6. pii: S0914-5087(17)30216-2. doi: 10.1016/j.jjcc.2017.07.016.

 

109. CONTROVERSY REGARDING AMIODARONE USE BEFORE HEART TRANSPLANTATION.
M Spartalis, E Tzatzaki, N Nikiteas, E Spartalis
JOURNAL OF HEART AND LUNG TRANSPLANTATION 2017 Sep 13. pii: S1053-2498(17)31990-3. doi: 10.1016/j.healun.2017.09.005.

 

110. THE ROLE OF INDIVIDUALIZED TREATMENT IN PATIENTS WITH ESOPHAGEAL CANCER: MIND THE PATIENT AND NOT ONLY THE DISEASE.
D Moris, D Schizas, E Spartalis, A Athanasiou
EUROPEAN JOURNAL OF CARDIO-THORACIC SURGERY 2017 Jul 20. doi: 10.1093/ejcts/ezx252.

 

111. TARGETING HISTONE DEACETYLASE INHIBITORS IN MALIGNANT MELANOMA. A FUTURE THERAPEUTIC AGENT OR JUST GREAT EXPECTATIONS?
N Garmpis, C Damaskos, A Garmpi, D Dimitroulis, E Spartalis, GA Margonis, D Schizas, I Deskou, C Doula, E Magkouti, N Andreatos, EA Antoniou, A Nonni, K Kontzoglou, D Mantas
ANTICANCER RESEARCH 2017 Oct;37(10):5355-5362.

 

112. PLATELET-RICH PLASMA AND MYOCARDIAL REGENERATION.
M Spartalis, E Tzatzaki, N Nikiteas, E Spartalis
EUROPEAN REVIEW FOR MEDICAL AND PHARMACOLOGICAL SCIENCES 2017; 21 (18): 3983-3984

 

113. A LARGE LUMBAR ADNEXAL NEOPLASM PRESENTING CHARACTERISTICS OF ECCRINE POROMA AND POROID HIDRADENOMA.
A Michalinos, D Schizas, A Sarakinos, G Athanasiadis, E Spartalis, D Vlachodimitropoulos, T Troupis
CASE REPORTS IN SURGERY 2017;2017:9865672. doi: 10.1155/2017/9865672.

 

114. UPDATES AND CRITICAL INSIGHTS ON GLISSONIAN APPROACH IN LIVER SURGERY.
D Moris, AA Rahnemai-Azar, DI Tsilimigras, I Ntanasis-Stathopoulos, H Marques, E Spartalis, E Felekouras, TM Pawlik
JOURNAL OF GASTROINTESTINAL SURGERY 2017 Nov 3. doi: 10.1007/s11605-017-3613-9.

 

115. ANGIOMYOLIPOMA OF THE LIVER: A RARE BENIGN TUMOR TREATED WITH A LAPAROSCOPIC APPROACH FOR THE FIRST TIME.
C Damaskos, N Garmpis, A Garmpi, A Nonni, S Sakellariou, GA Margonis, E Spartalis, D Schizas, N Andreatos, E Magkouti, A Grivas, K Kontzoglou, MJ Weiss, E Antoniou
IN VIVO 2017 Nov-Dec;31(6);1169-1173 doi:10.21873/invivo.11185

 

116. MANAGEMENT, OUTCOMES AND PROGNOSTIC FACTORS OF RUPTURED HEPATOCELLULAR CARCINOMA: A SYSTEMATIC REVIEW.
D Moris, J Chakedis, S Sun, G Spolverato, D Tsilimigras, I Ntanasis-Stathopoulos, E Spartalis, TM Pawlik
JOURNAL OF SURGICAL ONCOLOGY 2017 Nov 8. doi: 10.1002/jso.24869.

 

117. PATHOPHYSIOLOGY AND CURRENT EVIDENCE FOR DETECTION OF DYSSYNCHRONY.
M Spartalis, E Tzatzaki, E Spartalis, C Damaskos, A Athanasiou, E Livanis, V Voudris
CARDIOLOGY RESEARCH 2017 Oct;8(5):179-183. doi: https://doi.org/10.14740/cr598w

 

118. THE EMERGING ROLE OF HYBRID ABLATION FOR ATRIAL FIBRILLATION.
M Spartalis, E Tzatzaki, D Dimitroulis, E Spartalis
INTERNATIONAL JOURNAL OF CARDIOLOGY 2017 Dec 15;249:257. doi: 10.1016/j.ijcard.2017.08.037.

 

119. THE ROLE OF PRASUGREL IN THE MANAGEMENT OF ACUTE CORONARY SYNDROMES: A SYSTEMATIC REVIEW.
M Spartalis, E Tzatzaki, E Spartalis, C Damaskos, A Athanasiou, D Moris, M Politou
EUROPEAN REVIEW FOR MEDICAL AND PHARMACOLOGICAL SCIENCES 2017 Oct; 21(20): 4733-4743

 

120. TOWARDS A TAILORED LYMPHADENECTOMY FOR GASTRIC CANCER BASED ON THE CORRELATION BETWEEN THE PRIMARY TUMOR LOCATION AND THE FIRST LYMPHATIC DRAIN BASIN: PRELIMINARY DATA.
J Griniatsos, D Moris, E Spartalis, H Gakiopoulou, I Karavokyros, K Apostolou, N Dimitriou, E Felekouras
JOURNAL OF BALKAN UNION OF ONCOLOGY 2017 Sep-Oct; 22(5): 1137-1143

 

121. INDIVIDUALIZED INTENSIFIED ANTIPLATELET THERAPY ON THE BASIS OF PLATELET REACTIVITY TESTING REDUCES THE INCIDENCE OF CARDIOVASCULAR EVENTS IN PATIENTS UNDERGOING PERCUTANEOUS CORONARY INTERVENTION.
M Spartalis, E Tzatzaki, N Nikiteas, E Spartalis
ANATOLIAN JOURNAL OF CARDIOLOGY 2017 Nov;18(5):376-377. doi: 10.14744/AnatolJCardiol.2017.8009.

 

122. CYSTIC HYGROMA OF THE NECK: A RARE ENTITY. REPORT OF 2 CASES AND LITERATURE REVIEW.
C Damaskos, N Garmpis, M Manousi, A Garmpi, GA Margonis, E Spartalis, C Doula, C Michail-Strantzia, N Patelis, D Schizas, PT Arkoumanis, N Andreatos, G Tsourouflis, N Zavras, K Kontzoglou, EA Antoniou
EUROPEAN REVIEW FOR MEDICAL AND PHARMACOLOGICAL SCIENCES 2017; 21 (21): 4918-4923

 

123. THE “YIN AND YANG” OF PLATELET-RICH PLASMA IN BREAST RECONSTRUCTION AFTER MASTECTOMY OR LUMPECTOMY FOR BREAST CANCER.
E Spartalis, DI Tsilimigras, GS Karachaliou, P Charalampoudis, D Moris, A Athanasiou, M Spartalis, V Bolkas, D Dimitroulis, N Nikiteas
ANTICANCER RESEARCH 2017 Dec;37(12):6557-6562

 

124. COST-EFFECTIVENESS OF PRASUGREL VERSUS CLOPIDOGREL IN ACUTE CORONARY SYNDROME PATIENTS UNDERGOING PERCUTANEOUS CORONARY INTERVENTION.
M Spartalis, E Tzatzaki, N Nikiteas, E Spartalis
INTERNATIONAL JOURNAL OF CARDIOLOGY 2018 Jan 15;251:32. doi: 10.1016/j.ijcard.2017.09.155

 

125. MORBIDITY, MORTALITY AND OBESITY PARADOX.
M Spartalis, E Tzatzaki, D Moris, A Athanasiou, E Spartalis
ANNALS OF TRANSLATIONAL MEDICINE 2017 Nov;5(21):440. doi: 10.21037/atm.2017.08.31

 

126. UNINTERRUPTED DABIGATRAN IS SAFER THAN WARFARIN IN PATIENTS UNDERGOING ABLATION OF ATRIAL FIBRILLATION.
M Spartalis, E Tzatzaki, N Nikiteas, E Spartalis
JOURNAL OF ARRHYTHMIA 2017 Dec;33(6):655-656. doi: 10.1016/j.joa.2017.07.014.

 

127. eComment. PLATELET-RICH PLASMA AND CARDIAC TISSUE REGENERATION.
M Spartalis, E Tzatzaki, A Athanasiou, E Spartalis
INTERACTIVE CARDIOVASCULAR AND THORACIC SURGERY 2018 26(1):154 doi: 10.1093/icvts/ivx321

 

128. RARE COEXISTANCE OF ILEAL DIVERTICULOSIS, CROHN’S DISEASE AND SMALL BOWEL ADENOCARCINOMA: REPORT OF A CASE.
E Spartalis, N Garmpis, M Spartalis, C Damaskos, D Moris, A Athanasiou, P Gkolfakis, P Korkolopoulou, D Dimitroulis, D Mantas IN VIVO 2018 Jan-Feb;32(1):191-195.

 

129. TRANSFEMORAL TRANSCATHETER AORTIC VALVE IMPLANTATION AND AORTIC CALCIFICATION.
M Spartalis, E Tzatzaki, A Athanasiou, E Spartalis
JOURNAL OF CARDIOLOGY 2017 Dec 21. pii: S0914-5087(17)30343-X. doi: 10.1016/j.jjcc.2017.10.024.

 

130. CLEAR CELL “SUGAR TUMOR” OF THE LUNG: DIAGNOSTIC FEATURES OF A RARE PULMONARY TUMOR.
DI Tsilimigras, I Ntanasis-Stathopoulos, M Gavriatopoulou, D Moris, G Karaolanis, E Spartalis, S Vagios, M Kalfa, C Salla, DV Avgerinos
RESPIRATORY MEDICINE CASE REPORTS 2017 Dec 5;23:52-54. doi: 10.1016/j.rmcr.2017.12.001.

 

131. HISTONE DEACETYLASE INHIBITORS IN NON SMALL CELL LUNG CANCER: WHERE ARE WE NOW AND WHAT WE SHOULD EXPECT?
C Damaskos, I Tomos, N Garmpis, A Karakatsani, D Dimitroulis, A Garmpi, E Spartalis , CF Kampolis, E Tsagkari, A Loukeri, GA Margonis, M Spartalis, N Andreatos, D Schizas, S Kokkineli, EA Antoniou, A Nonni, G Tsourouflis, K Markatos, K Kontzoglou, A Kostakis, P Tomos
ANTICANCER RESEARCH 2018 Jan;38(1): 37-43 doi:10.21873/anticanres.12189

 

132. A NOVEL “TROUSERS-LIKE” TECHNIQUE FOR THE EXTRACTION OF 22-YEAR-OLD PACEMAKER LEADS.
C Kontogiannis, M Kosmopoulos, DI Tsilimigras, E Spartalis, ME Tselegkidi, E Hamodraka, S Chatzidou
ANNALS OF THORACIC SURGERY 2018 Jan 2. pii: S0003-4975(17)31694-6. doi: 10.1016/j.athoracsur.2017.11.068.

 

133. MITRAL VALVE PROLAPSE: AN UNDERESTIMATED CAUSE OF SUDDEN CARDIAC DEATH. A CURRENT REVIEW OF THE LITERATURE.
M Spartalis, E Tzatzaki, E Spartalis, A Athanasiou, D Moris, C Damaskos, N Garmpis, V Voudris
JOURNAL OF THORACIC DISEASE 2017 Dec;9(12):5390-5398. doi: 10.21037/jtd.2017.11.14.

 

134. INTRINSIC ATRIOVENTRICULAR NODE CONDUCTION RECOVERY AFTER TRANSCATHETER AORTIC VALVE IMPLANTATION AND THE PERMANENT PACEMAKER IMPLANTATION ENIGMA.
M Spartalis, E Tzatzaki, E Spartalis, IP Doulamis, DI Tsilimigras, D Moris, D Dimitroulis, V Voudris
CARDIOLOGY RESEARCH 2017;8(6):269-270 doi: 10.14740/cr633w

 

135. RE: TRENDS IN THE PREVALENCE OF SEVERE OBESITY AND BARIATRIC SURGERY ACCESS: A STATE-LEVEL ANALYSIS FROM 2011 TO 2014.
M Spartalis, E Tzatzaki, DI Tsilimigras, E Spartalis
JOURNAL OF LAPAROENDOSCOPIC AND ADVANCED SURGICAL TECHNIQUES 2018 Jan 25. doi: 10.1089/lap.2017.0718.

 

136. THE ROLE OF ECHOCARDIOGRAPHY IN THE OPTIMIZATION OF CARDIAC RESYNCHRONIZATION THERAPY: CURRENT EVIDENCE AND FUTURE PERSPECTIVES.
M Spartalis, E Tzatzaki, E Spartalis, C Damaskos, A Athanasiou, E Livanis, V Vourdis
OPEN CARDIOVASCULAR MEDICINE JOURNAL 2018 11(1):133-145 doi: 10.2174/1874192401711010133

 

137. EFFECTS OF TERLIPRESSIN VERSUS SPLENECTOMY ON LIVER REGENERATION AFTER PARTIAL HEPATECTOMY IN RATS: WHAT WE KNOW SO FAR?
A Athanasiou, E Spartalis, MM Hennessy, M Spartalis, D Moris, C Damaskos, E Pikoulis
HEPATOBILIARY AND PANCREATIC DISEASES INTERNATIONAL 2018 Feb;17(1):91-92. doi: 10.1016/j.hbpd.2018.01.003.

 

138. THE PARADOX OF INCREASED RISK OF ATRIAL FIBRILLATION FOLLOWING BARIATRIC SURGERY.
M Spartalis, V Voudris, D Iliopoulos, E Spartalis, G Siasos
JOURNAL OF CARDIOLOGY 2018 Feb 13. pii: S0914-5087(18)30015-7. doi: 10.1016/j.jjcc.2018.01.003.

 

139. ACUTE TRANSIENT MYOCARDIAL ISCHEMIA: A COMMON PATHOPHYSIOLOGICAL MECHANISM IN TAKOTSUBO SYNDROME. IS IT STILL A CARDIOMYOPATHY?
M Spartalis, V Voudris, DC Iliopoulos, E Spartalis, G Siasos
JOURNAL OF CARDIOLOGY 2018 Feb 16. pii: S0914-5087(18)30027-3. doi: 10.1016/j.jjcc.2018.01.008.

 

140. UPDATE ON SURGICAL MANAGEMENT OF SMALL BOWEL NEUROENDOCRINE TUMORS.
D Moris, I Ntanasis-Stathopoulos, DI Tsilimigras, S Vagios, A Karamitros, G Karaolanis, J Griniatsos, A Papalampros, I Papaconstantinou, GK Glantzounis, E Spartalis, DG Blazer 3rd, E Felekouras
ANTICANCER RESEARCH 2018 Mar;38(3):1267-1278 doi:10.21873/anticanres.12349

 

141. T1-MAPPING PROVIDES SUPERIOR DIAGNOSTIC ACCURACY THAN LATE GADOLINIUM ENHANCEMENT IMAGING IN PATIENTS WITH ACUTE MYOCARDITIS.
M Spartalis, E Tzatzaki, I Doulamis, E Spartalis
INTERNATIONAL JOURNAL OF CARDIOLOGY 2018 Apr 15;257:341. doi: 10.1016/j.ijcard.2017.11.107.

 

142. LETTER BY SPARTALIS ET AL REGARDING ARTICLE, “CARDIOMYOCYTE REGENERATION: A CONSENSUS STATEMENT”.
M Spartalis, E Tzatzaki, E Spartalis
CIRCULATION 2018 Mar 6;137(10):1094-1095. doi: 10.1161/CIRCULATIONAHA.117.030436.

 

143. TARGETING HISTONE DEACETYLASES IN ENDOMETRIAL CANCER: A PARADIGM-SHIFTING THERAPEUTIC STRATEGY?
N Garmpis, C Damaskos, A Garmpi, E Spartalis, E Kalampokas, T Kalampokas, GA Margonis, D Schizas, N Andreatos, A Angelou, A Lavaris, A Athanasiou, KG Apostolou, M Spartalis, Z Damaskou, A Daskalopoulou, E Diamantis, K Tsivelekas, A Alavanos, S Valsami, MM Moschos, A Sampani, A Nonni, EA Antoniou, D Mantas, G Tsourouflis, K Markatos, K Kontzoglou, D Perrea, N Nikiteas, A Kostakis, D Dimitroulis
EUROPEAN REVIEW FOR MEDICAL AND PHARMACOLOGICAL SCIENCES 2018 Feb;22(4):950-960. doi: 10.26355/eurrev_201802_14376.

 

144. THE ROLE OF MULTIDETECTOR CT ANGIOGRAPHY AND 3D POSTPROCESSING IMAGING IN DIAGNOSIS AND INVESTIGATION OF BRONCHO-PULMONARY SEQUESTRATION.
E Spartalis, M Spartalis, D Moris, A Athanasiou, T Troupis, P Tomos
CLINICAL CASE REPORTS 2018 Jan 31;6(3):545-546. doi: 10.1002/ccr3.1394.

 

145. ENDOCRINE THERAPY IN EARLY-STAGE BREAST CANCER CARE: DEFINING THE APPROPRIATE REGIMEN AND TIME FRAME.
DI Tsilimigras, I Ntanasis-Stathopoulos, E Spartalis, M Kontos, D Moris
JOURNAL OF BALKAN UNION OF ONCOLOGY 2018 Jan-Feb;23(1):276-277.

 

146. LETTER BY SPARTALIS ET AL REGARDING ARTICLE, “MODIFIABLE RISK FACTORS AND ATRIAL FIBRILLATION”.
M Spartalis, E Tzatzaki, E Spartalis
CIRCULATION 2018 Apr 3;137(14):1528-1529. doi: 10.1161/CIRCULATIONAHA.117.031481.

 

147. PERIOPERATIVE LEVOSIMENDAN THERAPY IS NOT ASSOCIATED WITH LOWER MORTALITY IN PATIENTS UNDERGOING CARDIAC SURGERY.
M Spartalis, E Tzatzaki, D Dimitroulis, E Spartalis
INTERNATIONAL JOURNAL OF CARDIOLOGY 2018 Jun 1;260:51. doi: 10.1016/j.ijcard.2018.01.040.

 

148. OUTCOMES AFTER OPEN AND LAPAROSCOPIC APPENDECTOMY DURING PREGNANCY: A META-ANALYSIS.
A Prodromidou, N Machairas, ID Kostakis, E Molmenti, E Spartalis, A Kakkos, G Lainas , GC Sotiropoulos
EUROPEAN JOURNAL OF OBSTETRICS, GYNECOLOGY AND REPRODUCTIVE BIOLOGY 2018 Apr 9;225:40-50. doi: 10.1016/j.ejogrb.2018.04.010.

 

149. CONTROVERSY REGARDING THE BENEFICIAL EFFECT OF BARIATRIC SURGERY ON THE INCIDENCE OF ATRIAL FIBRILATION.
M Spartalis, DI Tsilimigras, D Moris, E Spartalis
OBESITY SURGERY 2018 Apr 18. doi: 10.1007/s11695-018-3271-3.

 

150. CRYOABLATION OF ATRIAL FIBRILLATION AND ANTIARRHYTHMIC DRUG PRETREATMENT: A SINGLE REFERRAL CENTER EXPERIENCE.
M Spartalis, E Tzatzaki, E Spartalis, D Moris, I Doulamis, AS Triantafyllis, E Livanis, G Theodorakis
EUROPEAN REVIEW FOR MEDICAL AND PHARMACOLOGICAL SCIENCES 2018 Apr;22 (7): 2088-2092 doi: 10.26355/eurrev_201804_14741

 

151. PLATELET-RICH FIBRIN AND ITS CONTRADICTORY EFFECT ON PERIPHERAL NERVE REPAIR AFTER MALIGNANT TUMOR RESECTION: NERVE REGENERATION VERSUS CANCER PROLIFERATION.
E Spartalis, D Moris, P Zis, TI Papasilekas, D Schizas, N Nikiteas
JOURNAL OF RECONSTRUCTIVE MICROSURGERY 2018 Apr 28. doi: 10.1055/s-0038-1639481.

 

152. HYPERTENSION IN PATIENTS WITH TYPE 2 DIABETES MELLITUS: TARGETS AND MANAGEMENT.
D Pavlou, S Paschou, P Anagnostis, M Spartalis, E Spartalis, A Vryonidou, N Tentolouris, G Siasos
MATURITAS 2018 Jun;112:71-77. doi: 10.1016/j.maturitas.2018.03.013.

 

153. THE EMERGING ROLE OF LAPAROSCOPIC LIVER RESECTION IN THE TREATMENT OF RECURRENT HEPATOCELLULAR CARCINOMA: A SYSTEMATIC REVIEW.
N Machairas, D Papaconstantinou, P Stamopoulos, A Prodromidou, Z Garoufalia, E Spartalis, ID Kostakis, GC Sotiropoulos
ANTICANCER RESEARCH 2018 May 38 (5) 3181-3186

 

154. CYTOKINES AS BIOMARKERS OF INFLAMMATORY RESPONSE AFTER OPEN VERSUS ENDOVASCULAR REPAIR OF ABDOMINAL AORTIC ANEURYSMS (AAA): A SYSTEMATIC REVIEW.
DI Tsilimigras, F Sigala, G Karaolanis, I Ntanasis-Stathopoulos, E Spartalis, M Spartalis, N Patelis, A Papalampros, C Long, D Moris
ACTA PHARMACOLOGICA SINICA 2018 May 17. doi: 10.1038/aps.2017.212.

 

155. LETTER BY SPARTALIS ET AL REGARDING ARTICLE, “LEFT VENTRICULAR ASSIST DEVICE MALFUNCTIONS: IT IS MORE THAN JUST THE PUMP.”
M Spartalis, E Tzatzaki, E Spartalis
CIRCULATION 2018 May 21;137:2298-2299. doi: 10.1161/CIRCULATIONAHA.117.032724

 

156. ROTABLATION FOR STENT UNDEREXPANSION: AN EFFECTIVE ALTERNATIVE.
M Spartalis, DI Tsilimigras, D Moris, C Kontogiannis, D Iliopoulos, E Spartalis
CARDIOLOGY RESEARCH 2018 Jun;9(3):171-172. doi: 10.14740/cr670w.

 

157. CLINICAL SIGNIFICANCE AND PROGNOSTIC RELEVANCE OF KRAS, BRAF, PI3K AND TP53 GENETIC MUTATION ANALYSIS FOR RESECTABLE AND UNRESECTABLE COLORECTAL LIVER METASTASES: A SYSTEMATIC REVIEW OF THE CURRENT EVIDENCE.
DI Tsilimigras, I Ntanasis-Stathopoulos, F Bagante, D Moris, J Cloyd, E Spartalis, T Pawlik
SURGICAL ONCOLOGY 2018 Jun;27(2):280-288 doi: 10.1016/j.suronc.2018.05.012

 

158. SAFETY CONCERNS REGARDING ABLATIVE RADIOTHERAPY FOR VENTRICULAR TACHYCARDIA.
M Spartalis, E Spartalis, A Athanasiou, N Nikiteas
RADIOTHERAPY AND ONCOLOGY 2018 Jun 21. pii: S0167-8140(18)30309-8. doi: 10.1016/j.radonc.2018.06.009

 

159. COMMENT ON “ESTABLISHING A PORCINE MODEL OF SMALL FOR SIZE SYNDROME FOLLOWING LIVER RESECTION”.
A Athanasiou, E Spartalis, M Spartalis, M Hennessy, E Pikoulis
CANADIAN JOURNAL OF GASTROENTEROLOGY AND HEPATOLOGY 2018 May 22;2018:4915817. doi: 10.1155/2018/4915817.

 

160. LETTER TO THE EDITOR: SAFETY AND FEASIBILITY OF PLATELET-RICH FIBRIN MATRIX INJECTIONS FOR TREATMENT OF COMMON UROLOGIC CONDITIONS.
E Spartalis, DI Tsilimigras, S Sfoungaristos
INVESTIGATIVE AND CLINICAL UROLOGY 2018 Jul;59(4):280-281. doi:10.4111/icu.2018.59.4.280

 

161. PROGNOSTIC VALUE OF PLATELET-TO-LYMPHOCYTE RATIO IN ONCOLOGIC OUTCOMES OF ESOPHAGEAL CANCER: WHAT SHOULD WE EXPECT FROM A META-ANALYSIS.
A Athanasiou, M Spartalis, E Spartalis
INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MARKERS 2018 Jul 1:1724600818785128. doi: 10.1177/1724600818785128

 

162. KiSS1 AND KiSS1R EXPRESSION IN PRIMARY AND METASTATIC COLORECTAL CANCER.
S Matthaiou, ID Kostakis, S Kykalos, N Machairas, E Spartalis, E Ntikoudi, M Lambropoulou, A Karayiannakis
JOURNAL OF BALKAN UNION OF ONCOLOGY 2018 May-Jun;23(3):598-603

 

163. TRANSPERITONEAL VERSUS RETROPERITONEAL LAPAROSCOPIC LYMPHADENECTOMY FOR GYNECOLOGICAL MALIGNANCIES: A SYSTEMATIC REVIEW AND META-ANALYSIS.
A Prodromidou, N Machairas, E Spartalis, ID Kostakis, C Iavazzo, DI Tsilimigras, A Athanasiou, D Moris, N Nikiteas
ANTICANCER RESEARCH 2018 Aug;38(8):4677-4681. doi: 10.21873/anticanres.12773.

 

164. SAFETY AND EFFICACY OF LAPAROSCOPIC LIVER RESECTION FOR LESIONS LOCATED ON POSTEROSUPERIOR SEGMENTS: A META ANALYSIS OF SHORT-TERM OUTCOMES.
N Machairas, A Prodromidou, ID Kostakis, E Spartalis, GC Sotiropoulos
SURGICAL LAPAROSCOPY, ENDOSCOPY AND PERCUTANEOUS TECHNIQUES 2018 Aug;28(4):203-208. doi: 10.1097/SLE.0000000000000562.

 

165. NOVEL APPROACHES FOR THE TREATMENT OF VENTRICULAR TACHYCARDIA.
M Spartalis, E Spartalis, E Tzatzaki, DI Tsilimigras, D Moris, C Kontogiannis, E Livanis, DC Iliopoulos, V Voudris, GN Theodorakis WORLD JOURNAL OF CARDIOLOGY 2018 Jul 26;10(7):52-59. doi: 10.4330/wjc.v10.i7.52.

 

166. MANAGEMENT OF RUPTURED LIVER SEGMENT IV HEPATOCELLULAR CARCINOMA: IS TRANSARTERIAL EMBOLIZATION (TAE) SUPERIOR TO CHEMOEMBOLIZATION (TACE)? THE JURY IS STILL OUT.
A Bakopoulos, N Koliakos, DI Tsilimigras, D Schizas, D Moris, A Angelopoulos, S Spanakos, E Spartalis, P Patapis, P Skandalakis, T Troupis
ANNALS OF TRANSLATIONAL MEDICINE 2018 Jul;6(13):272. doi: 10.21037/atm.2018.06.01.

 

167. MANAGEMENT OF MANEC OF THE COLON AND RECTUM: A COMPREHENSIVE REVIEW OF THE LITERATURE.
A Paspala, N Machairas, A Prodromidou, E Spartalis, A Ioannidis, D Papaconstantinou, N Nikiteas
MOLECULAR AND CLINICAL ONCOLOGY 2018 Aug;9(2):219-222. doi: 10.3892/mco.2018.1649.

 

168. CURRENT APPROACHES IN THE MANAGEMENT OF HEPATIC ADENOMAS.
DI Tsilimigras, AA Rahnemai-Azar, I Ntanasis-Stathopoulos, M Gavriatopoulou, D Moris, E Spartalis, JM Cloyd, SM Weber, TM Pawlik
JOURNAL OF GASTROINTESTINAL SURGERY 2018 Aug 14. doi: 10.1007/s11605-018-3917-4.

 

169. EXTENSIVE OR PARTIAL FIRST RIB RESECTION FOR THORACIC OUTLET SYNDROME? THE CONTRIBUTION OF THREE-DIMENSIONAL IMAGING TO THE PREOPERATIVE PLANNING AND POSTOPERATIVE EVALUATION.
E Spartalis, M Spartalis, DI Tsilimigras, D Moris, N Garmpis, C Damaskos, D Dimitroulis, T Troupis, P Tomos
CLINICAL CASE REPORTS 2018 Jun 5;6(8):1631-1632. doi: 10.1002/ccr3.1617.

 

170. THE COMPLEX CROSSTALK BETWEEN INFLAMMATORY CYTOKINES AND VENTRICULAR ARRHYTHMIAS.
N Kouvas, C Kontogiannis, G Georgiopoulos, M Spartalis, DI Tsilimigras, E Spartalis, A Kapelouzou, M Kosmopoulos, S Chatzidou
CYTOKINE 2018 Aug 29;111:171-177. doi: 10.1016/j.cyto.2018.08.007.

 

171. COMMENT ON ‘ROLE OF PLATELET-RICH FIBRIN ON INTESTINAL ANASTOMOSIS WOUND HEALING IN A RAT’.
E Spartalis, A Prodromidou, M Spartalis, N Machairas
BIOMEDICAL MATERIALS 2018 Sep 3. doi: 10.1088/1748-605X/aade75.

 

172. PLATELETS-TO-LYMPHOCYTE RATIO AND ESOPHAGEAL CANCER.
A Athanasiou, M Spartalis, E Spartalis
JOURNAL OF THORACIC DISEASE 2018 Aug;10(8):E650-E651. doi: 10.21037/jtd.2018.07.41.

 

173. THE ROLE OF ROBOTICS IN CARDIAC SURGERY: A SYSTEMATIC REVIEW.
I Doulamis, E Spartalis, N Machairas, D Schizas, D Patsouras, M Spartalis, DI Tsilimigras, D Moris, A Tzanni, DC Iliopoulos, D Dimitroulis, N Nikiteas
JOURNAL OF ROBOTIC SURGERY 2018 Sep 25. doi: 10.1007/s11701-018-0875-5.

 

174. OBESITY PARADOX IN ESOPHAGEAL CANCER: FASHION OR REALITY?
A Athanasiou, E Spartalis, M Spartalis, A Charalabopoulos
ANNALS OF THORACIC SURGERY 2018 Sep 27. pii: S0003-4975(18)31323-7. doi: 10.1016/j.athoracsur.2018.07.071.

 

175. COLONOSCOPY ATTACHMENTS FOR THE DETECTION OF PRECANCEROUS LESIONS DURING COLONOSCOPY: A REVIEW OF THE LITERATURE.
P Gkolfakis, G Tziatzios, E Spartalis, IS Papanikolaou, K Triantafyllou
WORLD JOURNAL OF GASTROENTERLOGY 2018 Oct 7;24(37):4243-4253. doi: 10.3748/wjg.v24.i37.4243.

 

176. TUMOR POTENTIAL IN RAT WOUNDS AFTER SHORT- AND LONG-TERM ADMINISTRATION OF PLATELET-RICH PLASMA: AN UPDATE.
E Spartalis, DI Tsilimigras, M Spartalis, I Ntanasis-Stathopoulos, D Moris
JOURNAL OF BIOLOGICAL REGULATORS AND HOMEOSTATIC AGENTS 2018 Sep-Oct;32(5):1215-1216.

 

177. HISTONE DEACETYLASE INHIBITORS AS A NEW ANTICANCER OPTION: HOW FAR CAN WE GO WITH EXPECTATIONS? DELIVERY SYSTEMS.
A Garmpi, N Garmpis, C Damaskos, S Valsami, E Spartalis, A Lavaris, N Patelis, GA Margonis, KG Apostolou, M Spartalis, N Andreatos, E Diamantis, K Tsivelekas, MM Moschos, A Nonni, G Tsourouflis, K Markatos, EA Antoniou, K Kontzoglou, N Nikiteas, D Dimitroulis
JOURNAL OF BALKAN UNION OF ONCOLOGY 2018 Jul-Aug;23(4):846-861.

 

178. PERFORATION OF SAPHENOUS VEIN GRAFT ANASTOMOSED AT A Y-CONFIGURATION TO THE LEFT INTERNAL MAMMARY ARTERY.
AS Triantafyllis, JDE Haeck, EGJA van Dijk, GRG Brueren, E Spartalis, PAL Tonino
CARDIOVASCULAR REVASCULARIZATION MEDICINE 2018 Oct 16. pii: S1553-8389(18)30440-8. doi: 10.1016/j.carrev.2018.10.001.

 

179. LIVER TRANSPLANTAION FOR HEPATOCELLULAR CARCINOMA WITH LIVE DONORS OR EXTENDED CRITERIA DONORS.
GC Sotiropoulos, E Spartalis, N Machairas, A Paul, M Malago, M Neuhäuser
ANNALS OF GASTROENTEROLOGY 2018 Nov-Dec;31(6):722-727. doi: 10.20524/aog.2018.0301. Epub 2018 Jul 27.
180. MANAGEMENT OF SEGMENTAL BILE DUCT INJURIES AFTER CHOLOCYSTECTOMY: A SYSTEMATIC REVIEW.
D Schizas, D Papaconstantinou, D Moris, N Koliakos, DI Tsilimigras, A Bakopoulos, G Karaolanis, E Spartalis, D Dimitroulis, E Felekouras
JOURNAL OF GASTROINTESTINAL SURGERY 2018 Nov 6. doi: 10.1007/s11605-018-4027-z.

 

181. THE CONCEPT OF HISTONE DEACETYLASES (HDACs) IN CANCER: REFLECTIONS ON ESOPHAGEAL CARCINOGENESIS AND TREATMENT.
D Schizas, A Mastoraki, L Naar, E Spartalis, DI Tsilimigras, GS Karachaliou, G Bagias, D Moris
WORLD JOURNAL OF GASTROENTERLOGY 2018 Nov 7;24(41):4635-4642. doi: 10.3748/wjg.v24.i41.4635.

 

182. HISTONE DEACETYLASE INHIBITORS IN HEPATOCELLULAR CARCINOMA: A THERAPEUTIC PERSPECTIVE.
DI Tsilimigras, I Ntanasis-Stathopoulos, D Moris, E Spartalis, TM Pawlik
SURGICAL ONCOLOGY 2018 Dec;27(4):611-618. doi: 10.1016/j.suronc.2018.07.015.

 

183. THE BENEFICIAL THERAPY WITH COLCHICINE FOR ATHEROSCLEROSIS VIA ANTI-INFLAMMATION AND DICREASE IN HYPERTRIGLYCERIDEMIA.
M Spartalis, E Spartalis, E Tzatzaki, DI Tsilimigras, D Moris, C Kontogiannis, VV Kaminiotis, SA Paschou, S Chatzidou, G Siasos , V Voudris, DC Iliopoulos
CARDIOVASCULAR AND HEMATOLOGICAL AGENTS IN MEDICINAL CHEMISTRY 2018 Dec 10. doi: 10.2174/1871525717666181211110332.

 

184. TYPE 1 DIABETES IS ASSOCIATED WITH INCREASED RISK OF ATRIAL FIBRILLATION.
M Spartalis, E Tzatzaki, S Paschou, E Spartalis
INTERNATIONAL JOURNAL OF CARDIOLOGY 2018 Dec 4. pii: S0167-5273(18)34989-1. doi: 10.1016/j.ijcard.2018.09.016.

 

185. EVOLUTION OF ROBOT-ASSISTED GENERAL SURGERY IN GREECE AND CYPRUS.
A Ioannidis, N Machairas, C Koutserimpas, E Spartalis, M Konstantinidis, K Konstantinidis
JOURNAL OF ROBOTIC SURGERY 2018 Dec 8. doi: 10.1007/s11701-018-00901-2.

 

186. ASSOCIATION OF BRAIN NATRIURETIC PEPTIDE AND ADRENOMEDULLIN PLASMA LEVELS WITH LEFT VENTRICULAR FILLING PRESSURES IN END-STAGE RENAL DISEASE PATIENTS.
E Tzatzaki, M Spartalis, V Kamperidis, E Spartalis, D Konstantinou, D Kapoukranidou, H Karvounis
EUROPEAN REVIEW FOR MEDICAL AND PHARMACOLOGICAL SCIENCES 2018 Nov;22(22):7945-7951. doi: 10.26355/eurrev_201811_16422.

 

187. GASTRIC CARCINOSARCOMA: A RARE CLINICAL ENTITY LOOKING FOR AN IDENTITY.
II Lazaridis, LD Lazaridis, E Spartalis, M Frountzas, D Schizas
JOURNAL OF BALKAN UNION OF ONCOLOGY 2018 Sep-Oct;23(5):1262-1265

 

188. CARCINOSARCOMAS OF THE ESOPHAGUS: SYSTEMATIC REVIEW OF A RARE NOSOLOGIC ENTITY.
D Schizas, A Mastoraki, G Bagias, M Ioannidi, P Kanavidis, D Moris, DI Tsilimigras, E Spartalis, N Arkadopoulos, T Liakakos
JOURNAL OF BALKAN UNION OF ONCOLOGY 2018 Sep-Oct;23(5):1432-1438

 

189. DIFFUSE ESOPHAGEAL LEIOMYOMATOSIS IN PEDIATRIC PATIENTS: A SYSTEMATIC REVIEW AND QUALITY OF EVIDENCE ASSESSMENT.
IA Ziogas, D Schizas, G Tsoulfas, E Spartalis, N Zavras, N Nikiteas, KS Mylonas
EUROPEAN JOURNAL OF PEDIATRIC SURGERY 2018 doi: 10.1055/s-0038-1676507.

 

190. AN UPDATE ON NOVEL ANTIPLATELETS IN VASCULAR PATIENTS.
N Patelis, K Kakavia, K Maltezos, C Damaskos, E Spartalis, S Matheiken, S Georgopoulos
CURRENT PHARMACEUTICAL DESIGN 2018 Dec 26. doi: 10.2174/1381612825666181226144129.

 

191. LATE T-WAVE INVERSION FOLLOWING RESOLUTION OF NON-ISCHEMIC ACUTE PULMONARY EDEMA: A CASE REPORT.
K Tampakis, N Makris, C Kontogiannis, M Spartalis, DI Tsilimigras, E Spartalis , H Anninos, I Paraskevaidis
CLINICAL CASE REPORTS 2018 Nov 12;7(1):224-226. doi: 10.1002/ccr3.1899.

 

192. CARDIAC ALLOGRAFT VASCULOPATHY AFTER HEART TRANSPLANTATION: PREVENTION AND TREATMENT STRATEGIES.
M Spartalis, E Spartalis, E Tzatzaki, DI Tsilimigras, D Moris, C Kontogiannis, D Iliopoulos, V Voudris, G Siasos EUROPEAN REVIEW FOR MEDICAL AND PHARMACOLOGICAL SCIENCES 2019 Jan;23(1):303-311. doi: 10.26355/eurrev_201901_16777.

 

193. COMPARISON BETWEEN ROBOTIC AND OPEN LIVER RESECTION: A SYSTEMATIC REVIEW AND META-ANALYSIS OF SHORT TERM OUTCOMES.
N Machairas, D Papaconstantinou, DI Tsilimigras, D Moris, A Prodromidou, A Paspala, E Spartalis, ID Kostakis
UPDATES IN SURGERY 2019 Feb 4. doi: 10.1007/s13304-019-00629-0.

 

194. CONCOMITANT CHOLECYSTECTOMY DURING BARIATRIC SURGERY: THE JURY IS STILL OUT.
I Doulamis, G Michaloppoulos, V Boikou, D Schizas, E Spartalis, E Menenakos, K Economopoulos
AMERICAN JOURNAL OF SURGERY 2019 Feb 12. pii: S0002-9610(18)30697-4. doi: 10.1016/j.amjsurg.2019.02.006.

 

195. THE ROLE OF 3D PRINTING IN COLORECTAL SURGERY: CURRENT EVIDENCE AND FUTURE PERSPECTIVES.
X Papazarkadas, E Spartalis, D Patsouras, A Ioannidis, D Schizas, K Georgiou, D Dimitroulis, N Nikiteas
IN VIVO 2019 Mar-Apr;33(2):297-302. doi: 10.21873/invivo.11475.

 

196. HISTONE DEACETYLASE INHIBITORS AND ANAPLASTIC THYROID CARCINOMA.
E Spartalis, D Athanasiadis, D Chrysikos, M Spartalis, G Boutzios, D Schizas, N Garmpis, C Damaskos, SA Paschou, A Ioannidis, G Tsourouflis, D Dimitroulis, NI Nikiteas
ANTICANCER RESEARCH 2019 Mar;39(3):1119-1127. doi: 10.21873/anticanres.13220.

 

197. MANAGEMENT OF OESOPHAGEAL PERFORATION BASED ON THE PITTSBURGH PERFORATION SEVERITY SCORE: STILL A MATTER OF DEBATE.
A Athanasiou, E Spartalis, M Spartalis, EA Griffiths
EUROPEAN JOURNAL OF CARDIO-THORACIC SURGERY 2019 Mar 6. pii: ezz061. doi: 10.1093/ejcts/ezz061.

 

198. CHANGES IN SERUM LEPTIN LEVELS AS WELL AS sICAM-1 AND sVCAM-1 SOLUBLE ADHESION MOLECULES DURING CAROTID ENDARTERECTOMY.
S Makris, K Venetsanou, E Spartalis, C Kontogiannis, G Georgiopoulos, M Spartalis, DI Tsilimigras, D Moris, I Kakisis, G Karaolanis, N Patelis, TI Papasilekas, KM Themistoklis, A Lazaris
EUROPEAN REVIEW FOR MEDICAL AND PHARMACOLOGICAL SCIENCES 2019 Mar;23(5):2257-2262. doi: 10.26355/eurrev_201903_17274.

 

199. HYBRID MINIMALLY INVASIVE ESOPHAGECTOMY FOR ESOPHAGEAL CANCER.
A Athanasiou, M Spartalis, E Spartalis
NEW ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE 2019 Apr 25;380(17):e28. doi: 10.1056/NEJMc1901650.

 

200. ENHANCED RECOVERY AFTER SURGERY: ISN’T TIME TO CHANGE OUR STRATEGY REGARDING LAPAROSCOPIC COLECTOMIES?
N Garmpis, D Dimitroulis, A Garmpi, E Diamantis, E Spartalis, D Schizas, A Angelou, GA Margonis, P Farmaki, EA Antoniou, D Mantas, K Markatos, K Kontzoglou, C Damaskos
IN VIVO 2019 May-Jun;33(3):669-674. doi: 10.21873/invivo.11525.

 

201. CONDUIT NECROSIS FOLLOWING ESOPHAGECTOMY: AN UP-TO-DATE LITERATURE REVIEW.
A Athanasiou, M Hennessy, E Spartalis, B Tan, EA Griffiths
WORLD JOURNAL OF GASTROINTESTINAL SURGERY 2019 Mar 27;11(3):155-168. doi: 10.4240/wjgs.v11.i3.155.

 

202. PREHABILITATION FOR PATIENTS WITH ESOPHAGEAL CANCER DURING NEOADJUVANT TREATMENT AND SURGERY.
M Hennessy, E Spartalis, A Athanasiou
JOURNAL OF SURGICAL RESEARCH 2019 May 3;242:1-2. doi: 10.1016/j.jss.2019.04.022.

 

203. THE IMPACT OF OBESITY AND INSULIN RESISTANCE ON THYROID CANCER: A SYSTEMATIC REVIEW.
A Harikrishna, A Ishak, A Ellinides, R Saad, H Christodoulou, E Spartalis, SA Paschou
MATURITAS 2019 Jul;125:45-49. doi: 10.1016/j.maturitas.2019.03.022.

 

204. METASTATIC CARCINOMAS OF THE ADRENAL GLANDS: REVIEW OF THE LITERATURE.
E Spartalis, I Drikos, A Ioannidis, D Chrysikos, D Athanasiadis, M Spartalis, D Avgerinos
ANTICANCER RESEARCH 2019 Jun;39(6):2699-2710. doi: 10.21873/anticanres.13395.

 

205. SURGICAL OUTCOMES IN SYNDROMIC TETRALOGY OF FALLOT: A SYSTEMATIC REVIEW AND EVIDENCE QUALITY ASSESSMENT.
DI Athanasiadis, KS Mylonas, K Kasparian, IA Ziogas, D Vlachopoulou, PG Sfyridis, D Schizas, E Spartalis, N Nikiteas, P Hemmati, A Kalangos, DV Avgerinos
PEDIATRIC CARDIOLOGY 2019 Jun 18. doi: 10.1007/s00246-019-02133-z.

 

206. THERAPEUTIC STRATEGIES FOR TYPE 2 DIABETES MELLITUS IN WOMEN AFTER MENOPAUSE.
SA Paschou, LV Marina, E Spartalis, P Anagnostis, A Alexandrou, DG Goulis, I Lambrinoudaki
MATURITAS 2019 Aug;126:69-72. doi: 10.1016/j.maturitas.2019.05.003.

 

207. EFFICACY OF CRYOABLATION FOR PAROXYSMAL AND PERSISTENT ATRIAL FIBRILLATION IN PATIENTS WITH STRUCTURAL HEART DISEASE.
M Spartalis, D Iliopoulos, E Spartalis, A Athanasiou, SA Paschou, E Livanis, V Voudris, G Siasos
JOURNAL OF CARDIOLOGY 2019 Jun 27. pii: S0914-5087(19)30165-0. doi: 10.1016/j.jjcc.2019.05.016.

 

208. METABOLIC COMPLICATIONS AND KIDNEY TRANSPLANTATION: FOCUS ON GLYCAEMIA AND DYSLIPIDAEMIA.
P Anagnostis, S Paschou, E Spartalis, G Sarno, P De Rosa, G Muscogiuri
CURRENT VASCULAR PHARMACOLOGY 2019 Jun 19. doi: 10.2174/1570161117666190619143005.

 

209. INCISIONAL HERNIAS POST LIVER TRANSPLANTATION: CURRENT EVIDENCE OF EPIDEMIOLOGY, RISK FACTORS AND LAPAROSCOPIC VERSUS OPEN REPAIR. A REVIEW OF THE LITERATURE.
N Garmpis, E Spartalis, N Machairas, D Schizas, D Patsouras, C Damaskos, M Spartalis, DI Tsilimigras, D Moris, N Nikiteas, D Dimitroulis
IN VIVO 2019 Jul-Aug;33(4):1059-1066. doi: 10.21873/invivo.11574.

 

210. HYPOCALCEMIA AFTER THYROIDECTOMY IN PATIENTS WITH PREVIOUS BARIATRIC SURGERY. A SYSTEMATIC REVIEW.
E Spartalis, A Thanasa, D Athanasiadis, A Athanasiou, D Schizas, G Zografos, G Tsourouflis, D Dimitroulis, N Nikiteas
IN VIVO 2019 Jul-Aug;33(4):1373-1379. doi: 10.21873/invivo.11614.

 

211. NON RECURRENT RIGHT LARYNGEAL NERVE: A RARE ANATOMIC VARIATION ENCOUNTERED DURING A TOTAL THYROIDECTOMY.
D Chrysikos, M Sgantzos, J Tsiaoussis, G Noussios, T Troupis, V Protogerou, E Spartalis, T Triantafyllou, T Mariolis-Sapsakos
ACTA MEDICA 2019;62(2):69-71. doi: 10.14712/18059694.2019.105.

 

212. FORAMEN OF WINSLOW HERNIA: A REVIEW OF THE LITERATURE HIGHLIGHTING THE ROLE OF LAPAROSCOPY.
D Moris, DI Tsilimigras, B Yerokun, KA Seymour, AD Guerron, PA Fong, E Spartalis, R Sudan
JOURNAL OF GASTROINTESTINAL SURGERY 2019 Aug 16. doi: 10.1007/s11605-019-04353-3.

 

213. ELECTRICAL STORM IN AN ACQUIRED SHORT QT SYNDROME SUCCESSFULLY TREATED WITH QUINIDINE.
M Spartalis, E Livanis, E Spartalis, A Tsoutsinos
CLINICAL CASE REPORTS 2019 Jun 23;7(8):1617-1618. doi: 10.1002/ccr3.2282.

 

214. LAPAROSCOPIC VERSUS OPEN GASTRECTOMY WITH D2 LYMPH NODE DISSECTION FOR ADVANCED GASTRIC CANCER: A SYSTEMATIC REVIEW.
AS Mitrousias, MC Makris, Z Zani Jr, M Kornaropoulos, DI Tsilimigras, D Chrysikos, NV Michalopoulos, E Spartalis, D Moris, E Felekouras
JOURNAL OF BALKAN UNION OF ONCOLOGY 2019 May-Jun;24(3):872-882.

 

215. SARCOPENIA DOES NOT AFFECT POSTOPERATIVE COMPLICATION RATES IN ESOPHAGEAL CANCER SURGERY: A SYSTEMATIC REVIEW AND META-ANALYSIS.
D Schizas, M Frountzas, I Lidoriki, E Spartalis, K Toutouzas, D Dimitroulis, T Liakakos, KS Mylonas
ANNALS OF THE ROYAL COLLEGE OF SURGEONS OF ENGLAND 2019 Sep 11:1-13. doi: 10.1308/rcsann.2019.0113.

 

216. THE ROLE OF ENDOTHELIUM IN PREMATURE ATHEROSCLEROSIS: MOLECULAR MECHANISMS.
M Spartalis, E Spartalis, A Athanasiou, SA Paschou, C Kontogiannis, G Georgiopoulos, DC Iliopoulos, V Voudris
CURRENT MEDICINAL CHEMISTRY 2019 Sep 11. doi: 10.2174/0929867326666190911141951.

 

217. ENDOTHELIUM IN AORTICANEURYSM DISEASE: NEW INSIGHTS.
E Spartalis, M Spartalis, A Athanasiou, SA Paschou, N Patelis, V Voudris, DC Iliopoulos
CURRENT MEDICINAL CHEMISTRY 2019 Sep 23. doi: 10.2174/0929867326666190923151959.

 

218. SAFETY AND EFFICACY OF NON-STEROIDAL ANTI-INFLAMMATORY DRUGS TO REDUCE ILEUS AFTER COLORECTAL SURGERY.
EuroSurg Collaborative
BRITISH JOURNAL OF SURGERY 2019 Oct 9. doi: 10.1002/bjs.11326.

 

219. CORRECTION TO: CURRENT APPROACHES ΙΝ ΤΗΕ MANAGEMENT OF HEPATIC ADENOMAS.
DI Tsilimigras, AA Rahnemai-Azar, I Ntanasis-Stathopoulos, M Gavriatopoulou, D Moris, E Spartalis, JM Cloyd, SM Weber, TM Pawlik
JOURNAL OF GASTROINTESTINAL SURGERY 2019 Oct 10. doi: 10.1007/s11605-019-04372-0.

 

220. PRIMARY HEMANGIOPERICYTOMA ARISING IN EXTRALOBAR PULMONARY SEQUESTRATION: A COINCIDENCE OR TWO RARE DISORDERS?
CF Kampolis, C Damaskos, AA Loukeri, N Garmpis, A Garmpi, I Tomos, E Spartalis, D Dimitroulis , A Patsouras, M Douskou, SA Papiris, P Tomos
IN VIVO 2019 Nov-Dec;33(6):2141-2145. doi: 10.21873/invivo.11715.

 

221. OVARIAN INGUINAL HERNIA.
A Prodromidou, N Machairas, Z Garoufalia, ID Kostakis, AV Kyriakidis, E Spartalis, GC Sotiropoulos
ANNALS OF THE ROYAL COLLEGE OF SURGEONS OF ENGLAND 2019 Nov 7:1-9. doi: 10.1308/rcsann.2019.0137.

 

222. DIAPHRAGMATIC HERNIA FOLLOWING ESOPHAGECTOMY FOR ESOPHAGEAL CANCER: A SYSTEMATIC REVIEW.
M Hennessy, I Ivanovski, E Spartalis, D Chrysikos, A Athanasiou
JOURNAL OF BALKAN UNION OF ONCOLOGY 2019 Sep-Oct;24(5):1793-1800.

 

223. PHYSIOLOGY OF INTRALUMINAL ADMINISTRATION OF CARBON DIOXIDE AS A CONTRAST MEDIUM.
N Patelis, M Doulaptsis, S Kykalos, E Spartalis, A Maskanakis, S Georgopoulos
CURRENT PHARMACEUTICAL DESIGN 2019 Dec 9. doi: 10.2174/1381612825666191209124911.

 

224. ANTERIOR CERVICAL DISCECTOMY AND FUSION COMBINED WITH THYROID GLAND SURGERY. A RARE TAILORED CASE AND LITERATURE REVIEW.
K Themistoklis, S Korfias, T Papasilekas, K Boviatsis, AK Kokkoros, E Spartalis, GP Mimidis, DE Sakas
BMC MUSCULOSKELETAL DISORDERS 2019 Dec 27;20(1):629. doi: 10.1186/s12891-019-2997-y.

 

225. THREE-DIMENSIONAL VERSUS TWO-DIMENSIONAL LAPAROSCOPIC SURGERY FOR COLORECTAL CANCER: A SYSTEMATIC REVIEW AND META-ANALYSIS.
G Pantalos, D Patsouras, E Spartalis, D Dimitroulis, G Tsourouflis, N Nikiteas
IN VIVO 2020 Jan-Feb;34(1):11-21. doi: 10.21873/invivo.11740.

 

226. INTRAOPERATIVE INDOCYANINE GREEN (ICG) ANGIOGRAPHY FOR IDENTIFICATION AND PRESERVATION OF THE PARATHYROID GLANDS DURING TOTAL THYROIDECTOMY.
E Spartalis, G Ntokos, K Georgiou, G Zografos, G Tsourouflis, D Dimitroulis, N Nikiteas
IN VIVO 2020 Jan-Feb;34(1):23-32. doi: 10.21873/invivo.11741.

 

227. ROBOTIC VERSUS LAPAROENDOSCOPIC SINGLE SITE HYSTERECTOMY: A SYSTEMATIC REVIEW AND META-ANALYSIS.
A Prodromidou, E Spartalis, G Tsourouflis, D Dimitroulis, N Nikiteas
JOURNAL OF ROBOTIC SURGERY 2020 Jan 19. doi: 10.1007/s11701-020-01042-1.

 

228. SAFETY OF HOSPITAL DISCHARGE PRIOR TO THE RETURN OF BOWEL FUNCTION.
EuroSurg Collaborative
BRITISH JOURNAL OF SURGERY 2020 Jan 24. doi: 10.1002/bjs.11422.

 

229. IS THE CLINICAL BENEFIT OF IMPLANTABLE CARDIOVERTER-DEFIBRILLATORS IN HEART FAILURE PATIENTS DECLINING?
M Spartalis, DC Iliopoulos, E Spartalis, A Athanasiou, SA Paschou, V Voudris, G Siasos
JOURNAL OF CARDIOLOGY 2020 Feb 27. pii: S0914-5087(20)30045-9. doi: 10.1016/j.jjcc.2020.02.002.

 

230. CONCOMITANT LAPAROSCOPIC SPLENECTOMY AND CHOLECYSTECTOMY: A SYSTEMATIC REVIEW OF THE LITERATURE.
D Schizas, I Katsaros, E Karatza, S Kykalos, E Spartalis, G Tsourouflis, D Dimitroulis, N Nikiteas
JOURNAL OF LAPAROENDOSCOPIC AND ADVANCED SURGICAL TECHNIQUES 2020 Mar 23. doi: 10.1089/lap.2020.0004.

 

231. ACUTE ESOPHAGEAL NECROSIS: A SYSTEMATIC REVIEW AND POOLED ANALYSIS.
D Schizas, N Theochari, KS Mylonas, P Kanavidis, E Spartalis, T Triantafyllou, K Economopoulos, D Theodorou, T Liakakos
WORLD JOURNAL OF GASTROINTESTINAL SURGERY 2020 Mar 27;12(3):104-115. doi: 10.4240/wjgs.v12.i3.104.

 

232. SURGERY FOR SPINAL METASTATIC TUMORS: PROGNOSTICATION SYSTEMS IN CLINICAL PRACTICE.
K Alpantaki, A Ioannidis, K Raptis, E Spartalis, C Koutserimpas
MOLECULAR AND CLINICAL ONCOLOGY 2020 May;12(5):399-402. doi: 10.3892/mco.2020.2008.

 

233. PROGNOSTIC FACTORS AFFECTING MORTALITY IN PATIENTS WITH ESOPHAGEAL GISTS.
D Schizas, G Bagias, P Kanavidis, D Moris, E Spartalis, C Damaskos, N Garmpis, I Karavokyros, P Misiakos, T Liakakos
JOURNAL OF BALKAN UNION OF ONCOLOGY 2020 Jan-Feb;25(1):497-507.

 

234. THE DEVELOPMENT OF BRUGADA SYNDROME PHENOTYPE IS MULTIFACTORIAL, COMBINING GENETIC AND ENVIRONMENTAL FACTORS.
M Spartalis, A Athanasiou, E Spartalis, V Voudris
EUROPEAN REVIEW FOR MEDICAL AND PHARMACOLOGICAL SCIENCES 2020 Apr;24(7):3444-3445. doi: 10.26355/eurrev_202004_20799.

 

235. THE GENESIS OF VENTRICULAR ARRHYTHMIAS IN HEART FAILURE PATIENTS IS BASED ON ALTERATIONS IN CARDIAC MECHANICAL, MORPHOLOGICAL, METABOLIC, ELECTROPHYSIOLOGICAL PROPERTIES, AND NEUROHUMORAL REMODELING.
M Spartalis, DC Iliopoulos, E Spartalis, A Athanasiou, SA Paschou, V Voudris, G Siasos
JOURNAL OF CARDIOLOGY 2020 Apr 22:S0914-5087(20)30104-0. doi: 10.1016/j.jjcc.2020.03.005.

 

236. COVID-19 PANDEMIC AND ITS IMPACT ON MENTAL HEALTH OF HEALTHCARE PROFESSIONALS.
K Tsamakis, E Rizos, AI Manolis, S Haidou, S Kympouropoulos, E Spartalis, DS Spandidos, D Tsiptsios, A Triantafyllis
EXPERIMENTAL AND THERAPEUTIC MEDICINE 2020 Jun;19(6):3451-3453. doi: 10.3892/etm.2020.8646.

 

237. CYST OF THE CANAL OF NUCK IN ADULT FEMALES: A CASE REPORT AND SYSTEMATIC REVIEW.
A Prodromidou, A Paspala, D Schizas, E Spartalis, C Nastos, N Machairas
BIOMEDICAL RESEARCH 2020 Jun;12(6):333-338. doi: 10.3892/br.2020.1295.

 

238. LAPAROSCOPIC AND ROBOTIC MANAGEMENT OF URETERIC STRICTURES IN THE ADULTS.
P Kapogiannis, E Spartalis, K Fasoulakis, G Tsourouflis, D Dimitroulis, N Nikiteas
IN VIVO 2020 May-Jun;34(3):965-972. doi: 10.21873/invivo.11864.

 

239. PRASUGREL IN THE TREATMENT OF ACUTE CORONARY SYNDROME.
M Spartalis, E Tzatzaki, E Spartalis, SA Paschou, A Athanasiou, DC Iliopoulos, G Siasos, V Voudris
FUTURE CARDIOLOGY 2020 May 11. doi: 10.2217/fca-2020-0018.

 

240. COVID-19 RELATED STRESS EXACERBATES COMMON PHYSICAL AND MENTAL PATHOLOGIES AND AFFECTS TREATMENT.
K Tsamakis, AS Triantafyllis, D Tsiptsios, E Spartalis, C Mueller, C Tsamakis, S Chaidou, DA Spandidos, L Fotis, M Economou, E Rizos
EXPERIMENTAL AND THERAPEUTIC MEDICINE 2020 Jul;20(1):159-162. doi: 10.3892/etm.2020.8671.

 

241. ONCOLOGY DURING THE COVID-19 PANDEMIC: CHALLENGES, DILEMMAS AND THE PSYCHOSOCIAL IMPACT ON CANCER PATIENTS.
K Tsamakis, M Gavriatopoulou, D Schizas, A Stravodimou, A Mougkou, D Tsiptsios, V Sioulas, E Spartalis, AD Sioulas, C Tsamakis, N Charalampakis, C Mueller, D Arya, P Zarogoulidis, DA Spandidos, MA Dimopoulos, C Papageorgiou, E Rizos
ONCOLOGY LETTERS 2020 Jul;20(1):441-447. doi: 10.3892/ol.2020.11599.

 

242. PREGNANCY AFTER HEART TRANSPLANTATION: A SECOND-GENERATION TRANSMISSION OF THE GIFT OF LIFE.
E Tzatzaki, E Spartalis, M Spartalis
JOURNAL OF HEART AND LUNG TRANSPLANTATION 2020 Jun 5:S1053-2498(20)31573-4. doi: 10.1016/j.healun.2020.05.012.

 

243. INTRAVENOUS LIPID EMULSION AS ANTIDOTE IN CLINICAL TOXICOLOGY: A SYSTEMATIC REVIEW.
K Tampakis, G Avramidis, N Vogiatzakis, I Siafaka, C Kontogiannis, M Spartalis, E Spartalis, N Iacovidou, A Chalkias, T Xanthos
EUROPEAN REVIEW FOR MEDICAL AND PHARMACOLOGICAL SCIENCES 2020 Jun;24(12):7138-7148. doi: 10.26355/eurrev_202006_21708.

 

244. ROBOTIC-ASSISTED PARATHYROIDECTOMY AND SHORT-TERM OUTCOMES. A SYSTEMATIC REVIEW OF THE LITERATURE.
A Paspala, E Spartalis, K Nastos, G Tsourouflis, D Dimitroulis, E Pikoulis, N Nikiteas
JOURNAL OF ROBOTIC SURGERY 2020 Jul 13. doi: 10.1007/s11701-020-01119-x.

 

245. SINGLE-SESSION HIGH-INTENSITY FOCUSED ULTRASOUND (HIFU) ABLATION FOR BENIGN THYROID NODULES: A SYSTEMATIC REVIEW.
E Spartalis, SP Karagiannis, N Plakopitis, MA Theodori, D Chrysikos, SA Paschou, G Boutzios, D Schizas, M Spartalis, T Troupis, N Nikiteas
EXPERT REVIEW OF MEDICAL DEVICES 2020 Aug 4. doi: 10.1080/17434440.2020.1806053.

 

246. EDWARD D. CHURCHILL (1895 – 1972): AN INNOVATIVE SURGEON, HIS WORK, AND HIS CONTRIBUTION TO PARATHYROID SURGERY.
E Spartalis, E Kouriannidi, DI Athanasiadis, D Chrysikos, Ö Makay, T Troupis
SURGICAL INNOVATION 2020 Aug 18:1553350620950908. doi: 10.1177/1553350620950908.

 

247. CAPTOPRIL VERSUS ATENOLOL TO PREVENT EXPANSION RATE OF THORACIC AORTIC ANEURYSMS: RATIONALE AND DESIGN.
M Spartalis, E Tzatzaki, D Iliopoulos, E Spartalis, N Patelis, A Athanasiou, SA Paschou, V Voudris, G Siasos
FUTURE CARDIOLOGY 2020 Aug 25. doi: 10.2217/fca-2020-0062.

 

248. THE POTENTIAL ROLE OF CARBON NANOPARTICLES IN LYMPH NODE TRACING, RECURRENT LARYNGEAL NERVE IDENTIFICATION AND PARATHYROID PRESERVATION DURING THYROID SURGERY: A SYSTEMATIC REVIEW.
E Spartalis, A Giannakodimos, DI Athanasiadis, D Chrysikos, SA Paschou, D Schizas, N Patelis, T Papasilekas, K Themistoklis, M Spartalis, T Troupis, N Nikiteas
CURRENT PHARMACEUTICAL DESIGN 2020 Sep 22. doi: 10.2174/1381612826666200922154824.

 

249. DELAYING SURGERY FOR PATIENTS WITH A PREVIOUS SARS-COV-2 INFECTION.
CovidSurg Collaborative
BRITISH JOURNAL OF SURGERY 2020 Sep 25. doi: 10.1002/bjs.12050.

 

250. ESOPHAGEAL DEFECT REPAIR BY TISSUE ENGINEERED SCAFFOLDS: A SYSTEMATIC REVIEW OF EXPERIMENTAL STUDIES AND PROPORTIONAL META-ANALYSIS.
E Sgouromallis, M Frountzas, D Schizas, E Spartalis, KS Mylonas, TG Papaioannou, D Dimitroulis, N Nikiteas
DISEASES OF THE ESOPHAGUS 2020 Oct 3:doaa104. doi: 10.1093/dote/doaa104.

 

251. THE EFFECT OF PITUITARY GLAND DISORDERS ON GLUCOSE METABOLISM: FROM PATHOPHYSIOLOGY TO MANAGEMENT.
GI Sydney, K Michalakis, IP Nikas, E Spartalis, SA Paschou
HORMONE AND METABOLIC RESEARCH 2020 Oct 12. doi: 10.1055/a-1258-8625.

 

252. COMMENT ON “ARE WE HARMING CANCER PATIENTS BY DELAYING THEIR CANCER SURGERY DURING THE COVID-19 PANDEMIC?”
A Athanasiou, E Spartalis, M Spartalis
ANNALS OF SURGERY 2020 Oct 15. doi: 10.1097/SLA.0000000000004542.

 

253. DOES PLATELET-RICH PLASMA INCREASE THE RISK OF RECURRENCE AFTER MASTECTOMY AND AXILLARY DISSECTION? ANATOMICAL PRECISION COULD GIVE THE ANSWER.
E Spartalis, A Athanasiou, M Spartalis, T Troupis
JOURNAL OF SURGICAL RESEARCH 2020 Nov 6:S0022-4804(20)30716-2. doi: 10.1016/j.jss.2020.09.041.

 

254. ANATOMICAL CONSIDERATIONS REGARDING THE ONCOLOGICAL SAFETY OF PLATELET-RICH FIBRIN APPLICATION AT THE TUMOR BED AFTER TOTAL LARYNGECTOMY FOR ADVANCED CARCINOMA.
E Spartalis, T Troupis
EUROPEAN ARCHIVES OF OTORHINOLARYNCOLOGY 2020 Nov 10. doi: 10.1007/s00405-020-06469-8.

 

255. OUTCOMES FROM ELECTIVE COLORECTAL CANCER SURGERY DURING THE SARS-COV-2 PANDEMIC.
CovidSurg Collaborative
COLORECTAL DISEASE 2020 Nov 15. doi: 10.1111/codi.15431.

 

256. PERCUTANEOUS LASER ABLATION OF CERVICAL METASTATIC LYMPH NODES FROM PAPILLARY THYROID CARCINOMA: A SYSTEMATIC REVIEW.
E Spartalis, SP Karagiannis, N Plakopitis, MA Theodori, DI Athanasiadis, D Schizas, M Spartalis, T Troupis
EXPERT REVIEW OF MEDICAL DEVICES 2020 Dec 13. doi: 10.1080/17434440.2021.1864323.

 

257. HISTONE DEACETYLASE INHIBITORS AND PAPILLARY THYROID CANCER.
E Spartalis, K Kotrotsios, D Chrysikos, M Spartalis, SA Paschou, D Schizas, K Tsamakis, D Dimitroulis, T Troupis, N Nikiteas
CURRENT PHARMACEUTICAL DESIGN 2020 Dec 10. doi: 10.2174/1381612826666201211112234.

Άρθρα σε Ελληνικά Επιστημονικά Περιοδικά

1. SOLITARY PULMONARY NODULES.

Spartalis E.D., Tomos P., Michail P.O.

HELLENIC JOURNAL OF SURGERY 2007, 79:211-222

 

2. A CASE OF TWO SIMULTANEOUS THORACIC SCHWANNOMAS.

E.D. Spartalis, D. Pavlopoulos, I. Lachanas, A. Karakatsani, K. Konstantinou, P. Tomos

PNEUMON 2007;20(3):241-245

 

3. MANAGEMENT OF POST-STERNOTOMY MEDIASTINITIS USING THE MODIFIED BIPECTORAL MUSCLE FLAPS PROCEDURE.

P. Tomos, E. Lachanas, E.D. Spartalis, D. Pavlopoulos, O.P. Michail, A. Karakatsani, A. Kostakis

HELLENIC JOURNAL OF SURGERY 2008, 80,5:255-264

 

4. CONGENITAL BRONCHO-OESOPHAGEAL FISTULA LEADS TO LUNG TUMORLETS AND A CARCINOID.

E. Lachanas, Ε.D. Spartalis, D. Pavlopoulos, A. Karakatsani, Ο.P. Michail, P. Tomos

PNEUMON 2008; 21(3):127–130

 

5. TWO CASES OF BRONCHO-PULMONARY FOREGUT MALFORMATIONS.

Ε.D. Spartalis, E. Lachanas, D. Pavlopoulos, Ο.P. Michail, A. Karakatsani, P. Tomos

PNEUMON 2009; 22(2):29–32

 

6. THORACIC SURGERY QUIZ – CASE 6 (ECTOPIC THYROID GLAND AND THYMIC TISSUE).

P. Paraskeva, P. Katsaronis, E. Spartalis, K. Konstantoudakis, O.P. Michail, P. Tomos

ARCHIVES OF HELLENIC MEDICINE 2009, 26(3):426-427

 

7. THORACIC SURGERY QUIZ – CASE 7 (WEGENERS’S GRANULOMATOSIS).

E. Spartalis, P. Paraskeva, P. Katsaronis, K. Konstantoudakis, E. Stathopoulou, P. Vlachoyiannopoulos, P. Tomos

ARCHIVES OF HELLENIC MEDICINE 2009, 26(4):568-569

 

8. THORACIC SURGERY QUIZ – CASE 8 (RIGHT ADRENAL PHEOCHROMOCYTOMA).

D. Patsouras, P. Paraskeva, E. Spartalis, S. Kykalos, P. Katsaronis, P. Roussaki, A. Boutsarakis, N. Nikiteas, P. Tomos

ARCHIVES OF HELLENIC MEDICINE 2009, 26(5):716-717

 

9. FLANK APPROACH ADRENALECTOMY – A DIACHRONIC PROCEDURE.

Tomos P., Kykalos S., Lekakos L., Patsouras D., Spartalis E., Papachristodoulou A.

ARCHIVES OF HELLENIC MEDICINE 2010, 27(2):222-227

 

10. THORACIC SURGERY QUIZ – CASE 9 (RECURRENT PNEUMONIA DUE TO ENDOBRONCHIAL HAMARTOMA).

C. Markakis, E. Spartalis, P. Paraskeva, P. Katsaronis, K. Konstantoudakis, P. Tomos

ARCHIVES OF HELLENIC MEDICINE 2009, 26(6):849-850

 

11. THORACIC SURGERY QUIZ – CASE 10 (ZENKER’S DIVERTICULUM).

E.D. Spartalis, P. Paraskeva, P. Katsaronis, A. Smyrnis, G. Karagiouzis, Ch. Markakis, Ch. Mpasagiannis, P. Tomos

ARCHIVES OF HELLENIC MEDICINE 2010, 27(3):568-569

 

12. SCHWANNOMA PRESENTING AS AN APICAL THORACIC TUMOR WITH UPPER EXTREMITY SYMPTOMS.

C. Markakis, E. Spartalis, M. Voultsos, P. Paraskeva, H. Lachanas, P. Tomos

PNEUMON 2010, 23(4):380-383.

 

13. A CASE REPORT OF ZENKER’S DIVERTICULUM PRESENTED WITH CHRONIC DRY COUGH AND RECURRENT PULMONARY INFECTIONS.

Ioannis D. Kostakis, Aristeidis G. Vaiopoulos, Elias Lachanas, Eleftherios Spartalis, Grigorios Karagkiouzis, Periklis Tomos

ARCHIVES OF HELLENIC MEDICINE 2011, 28(5):698-701

 

14. LIMITED RESECTION PROCEDURE FOR METACHRONOUS LUNG NEOPLASM.

Christos F. Kampolis, Angeliki A. Loukeri, Elias Lahanas, Nikolaos V. Lolis, Eleftherios Spartalis, Periklis Tomos

PNEUMON 2012, 25(4):428-431

 

15. SURGERY QUIZ – CASE 9 (CASTLEMAN DISEASE).

P. Charalampoudis, E. Svolou, E.D. Spartalis, P. Tsaparas, A. Voutsarakis, D. Dimitroulis, G. Kouraklis

ARCHIVES OF HELLENIC MEDICINE 2013, 30(1):119-120

 

16. THORACIC SURGERY QUIZ – CASE 11 (RETROTRACHEAL DIVING GOITER).

Eleftherios D. Spartalis, Petros Charalampoudis, Christos Kampolis, Grigorios Karagkiouzis, Periklis Tomos, Gregory Kouraklis

ARCHIVES OF HELLENIC MEDICINE 2013, 30(2):250-252

 

17. SURGICAL CORRECTION OF ACQUIRED UNILATERAL DIAPHRAGMATIC PARALYSIS BY PLICATION TECHNIQUE.

Christos F. Kambolis, Angeliki A. Loukeri, Dimitrios Pikazis, Antonios Stavroulias, Eleftherios Spartalis, Periklis Tomos

PNEUMON 2013, 26(2):179-183.

 

18. THORACIC SURGERY QUIZ – CASE 13 (BULLOUS LUNG DISEASE).

Eleftherios Spartalis, Petros Charalampoudis, Christos Kampolis, Grigorios Karagkiouzis, Periklis Tomos, Gregory Kouraklis

ARCHIVES OF HELLENIC MEDICINE 2014, 31(4):509-510

Ομιλίες σε Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια

1. ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΟΤΡΟΠΙΑΖΟΝΤΟΣ ΒΡΟΓΧΟΫΠΕΖΩΚΟΤΙΚΟΥ ΣΥΡΙΓΓΙΟΥ. ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ, ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ.

Παυλόπουλος Δ., Σπάρταλης Ε., Σταματάκος Μ., Λαχανάς Η., Τζάνης Γ., Σταυρούλιας Α., Τόμος Π.

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικού Κολεγίου Χειρουργών 2007. Divani Caravel. Aθήνα

 

2. Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΘΩΡΑΚΙΤΙΔΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΤΕΡΝΟΤΟΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΜΦΟΤΕΡΟΠΛΕΥΡΗΣ ΘΩΡΑΚΙΚΗΣ ΜΥΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ (ΙΔΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ).

Τόμος Π., Λαχανάς Η., Παυλόπουλος Δ., Σπάρταλης Ε., Σταματάκος Μ., Σταυρούλιας Α., Κωστάκης Α.

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικού Κολεγίου Χειρουργών 2007. Divani Caravel. Aθήνα

 

3. ΜΕΣΟΘΗΛΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΤΟΝΑΙΟΥ, ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΑΙΤΙΟ ΜΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΚΟΥ ΑΣΚΙΤΟΥ.

Παπαβασιλείου Τ., Γιωργάκης Ε., Κινούς Β, Αντώνογλου Ε., Πετρωνιάτης Τ., Σερασκέρη Ε., Αφαντενού Σ., Μυλωνάκης Γ., Σπάρταλης Ε., Παπαντωνίου Ν., Πολίτου Μ

27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας 2007

 

4. ΣΠΑΝΙΟ ΑΙΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΕΝΔΟΑΥΛΙΚΗΣ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΓΑΣΤΡΕΚΤΟΜΗ ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΟΜΑΧΟΥ.

Παπαβασιλείου Τ., Γιωργάκης Ε., Κινούς Β, Αντώνογλου Ε., Πετρωνιάτης Τ., Σερασκέρη Ε., Αφαντενού Σ., Μυλωνάκης Γ., Σπάρταλης Ε., Παπαντωνίου Ν., Πολίτου Μ

27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας 2007

 

5. ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΜΑΧΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΕ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ.

Παπαβασιλείου Τ., Γιωργάκης Ε., Κινούς Β, Αντώνογλου Ε., Πετρωνιάτης Τ., Σερασκέρη Ε., Αφαντενού Σ., Μυλωνάκης Γ., Σπάρταλης Ε., Παπαντωνίου Ν., Πολίτου Μ

27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας 2007

 

6. ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΣ ΟΠΙΣΘΟΠΕΡΙΤΟΝΑΪΚΟΣ ΟΓΚΟΣ-ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΔΕΡΜΙΚΗ ΒΙΟΨΙΑ.

Παπαβασιλείου Τ., Γιωργάκης Ε., Κινούς Β, Αντώνογλου Ε., Πετρωνιάτης Τ., Σερασκέρη Ε., Αφαντενού Σ., Μυλωνάκης Γ., Σπάρταλης Ε., Παπαντωνίου Ν., Πολίτου Μ

27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας 2007

 

7. ΣΠΑΝΙΟ ΑΙΤΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΕΝΔΟΑΥΛΙΚΗΣ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΓΑΣΤΡΕΚΤΟΜΗ ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΟΜΑΧΟΥ.

Παπαβασιλείου Τ., Κινούς Β., Αντώνογλου Ε., Τριάντος Γ., Πετρωνιάτης Τ., Γιωργάκης Ε., Σπάρταλης Ε., Σερασκέρη Ε., Δημητραδιού Ε., Αφαντενού Σ., Μυλωνάκης Γ., Δουλαπτσή Μ., Παπαντωνίου Ν., Πολίτου Μ.

8ο Συνέδριο Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος 2007

 

8. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΠΕΡΙΤΟΝΑΙΟΥ ΣΤΙΣ ΘΩΡΑΚΟΚΟΙΛΙΑΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ.

Παπαβασιλείου Τ., Κινούς Β., Αντώνογλου Ε., Τριάντος Γ., Πετρωνιάτης Τ., Γιωργάκης Ε., Σπάρταλης Ε., Σερασκέρη Ε., Δημητραδιού Ε., Αφαντενού Σ., Μυλωνάκης Γ., Δουλαπτσή Μ., Παπαντωνίου Ν., Πολίτου Μ.

8ο Συνέδριο Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος 2007

 

9. ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΠΩΝ ΜΕΤΑ ΓΑΣΤΡΕΚΤΟΜΗ ΛΟΓΩ CA ΣΤΟΜΑΧΟΥ ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ.

Παπαβασιλείου Τ., Κινούς Β., Αντώνογλου Ε., Τριάντος Γ., Πετρωνιάτης Τ., Γιωργάκης Ε., Σπάρταλης Ε., Σερασκέρη Ε., Δημητραδιού Ε., Αφαντενού Σ., Μυλωνάκης Γ., Δουλαπτσή Μ., Παπαντωνίου Ν., Πολίτου Μ.

8ο Συνέδριο Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος 2007

 

10. ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΟΡΘΟΚΟΛΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΑΔΙΟΥ IV ΚΑΤΑ UICC ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΑ (ARGON-STENT).

Παπαβασιλείου Τ., Κινούς Β., Αντώνογλου Ε., Τριάντος Γ., Πετρωνιάτης Τ., Γιωργάκης Ε., Σπάρταλης Ε., Σερασκέρη Ε., Δημητραδιού Ε., Αφαντενού Σ., Μυλωνάκης Γ., Δουλαπτσή Μ., Παπαντωνίου Ν., Πολίτου Μ.

8ο Συνέδριο Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος 2007

 

11. TAKTIKH ANTIMETΩΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΓΙΑ ΟΡΘΟΚΟΛΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ.

Παπαβασιλείου Τ., Κινούς Β., Τριάντος Γ., Αντώνογλου Ε., Πετρωνιάτης Τ., Γιωργάκης Ε., Σπάρταλης Ε., Σερασκέρη Ε., Δημητραδιού Ε., Αφαντενού Σ., Μυλωνάκης Γ., Δουλαπτσή Μ., Παπαντωνίου Ν., Πολίτου Μ.

8ο Συνέδριο Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος 2007

 

12. ΜΕΣΟΘΗΛΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΤΟΝΑΙΟΥ, ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΑΙΤΙΟ ΜΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΚΟΥ ΑΣΚΙΤΟΥ.

Πετρωνιάτης Τ., Δουλαπτσή Μ., Σερασκέρη Ε., Σπάρταλης Ε., Γιωργάκης Ε., Δημητραδιού Ε., Αφαντενού Σ., Μυλωνάκης Γ., Παπαντωνίου Ν., Πολίτου Μ., Κινούς Β., Αντώνογλου Ε., Παπαβασιλείου Τ.

8ο Συνέδριο Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος 2007

 

13. ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΔΕΡΜΙΚΗ ΒΙΟΨΙΑ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΟΠΙΣΘΟΠΕΡΙΤΟΝΑΪΚΟΥ ΟΓΚΟΥ.

Σπάρταλης Ε., Γιωργάκης Ε., Μυλωνάκης Γ., Πετρωνιάτης Τ., Σερασκέρη Ε., Δημητραδιού Ε., Αφαντενού Σ., Δουλαπτσή Μ., Παπαντωνίου Ν., Πολίτου Μ., Κινούς Β., Αντώνογλου Ε., Παπαβασιλείου Τ.

8ο Συνέδριο Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος 2007

 

14. ΟΨΙΜΗ ΡΗΞΗ ΣΠΛΗΝΟΣ: ΜΥΘΟΙ, ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΕΠΙ ΗΔΗ ΔΙΑΓΝΩΣΜΕΝΗΣ ΚΑΚΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΠΛΗΝΑ.

Γιωργάκης Ε., Πετρωνιάτης Τ., Σερασκέρη Ε., Σπάρταλης Ε., Μυλωνάκης Γ., Δημητραδιού Ε., Αφαντενού Σ., Δουλαπτσή Μ., Παπαντωνίου Ν., Πολίτου Μ., Κινούς Β., Αντώνογλου Ε., Παπαβασιλείου Τ.

8ο Συνέδριο Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος 2007

 

15. ΔΙΣΤΟΜΟ ΤΟ ΗΠΑΤΙΚΟ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΞΕΙΑΣ ΧΟΛΑΓΓΕΙÏΤΙΔΑΣ.

Σπάρταλης Ε., Γιωργάκης Ε., Μυλωνάκης Γ., Πετρωνιάτης Τ., Σερασκέρη Ε., Δημητραδιού Ε., Αφαντενού Σ., Δουλαπτσή Μ., Παπαντωνίου Ν., Πολίτου Μ., Κινούς Β., Αντώνογλου Ε., Παπαβασιλείου Τ.

8ο Συνέδριο Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος 2007

 

16. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΥΧΑΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΗΛΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ LICHTENSTEIN ΚΑΙ SHOULDICE.

Πετρωνιάτης Τ., Γιωργάκης Ε., Σερασκέρη Ε., Σπάρταλης Ε., Μυλωνάκης Γ., Δημητραδιού Ε., Αφαντενού Σ., Δουλαπτσή Μ., Παπαντωνίου Ν., Πολίτου Μ., Κινούς Β., Αντώνογλου Ε., Παπαβασιλείου Τ.

8ο Συνέδριο Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος 2007

 

17. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΧΡΩΜΗΣ (DOPPLER) ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΟΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΛΟΗΘΩΝ ΚΑΙ ΚΑΚΟΗΘΩΝ ΟΖΩΝ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Μ. Σπάρταλης, Γ. Σπέντζου, Ε. Σπάρταλης, Β. Καρυδάκης, Γ. Τριάντος.

10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων (11-01-2007)

 

18. ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΕ ΜΟΝΗΡΗ ΕΤΕΡΟΠΛΕΥΡΗ ΟΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΑΔΕΝΟΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΠΝΕΥΜΟΝΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ ΙV.

Παυλόπουλος Διονυσιος, Κατσαρώνης Παρασκευάς, Σπάρταλης Ελευθέριος, Κωνσταντουδάκης Κωνσταντίνος, Λεκάκος Λεωνίδας, Παζαΐτη Ααναστασία, Λαχανάς Ηλίας, Τόμος Περικλής

26o Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής/Διεθνές Χειρουργικό Φόρουμ 2008 12-15 Νοεμβρίου Ξενοδοχείο Athens Hilton

 

19. ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟΣ ΑΙΜΟΘΩΡΑΚΑΣ ΛΟΓΩ ΕΞΟΣΤΩΣΕΩΝ ΣΕ ΝΕΑΡΟ ΑΣΘΕΝΗ. ΔΙΑΓΝΩΣΗ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.

Λαχανάς Ηλίας, Παυλόπουλος Διονύσιος, Σπάρταλης Ελευθέριος, Κατσαρώνης Παρασκευάς, Παζαϊτη Αναστασία, Κωνσταντουδάκης Κωνσταντίνος, Τόμος Περικλής

26o Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής/Διεθνές Χειρουργικό Φόρουμ 2008 12-15 Νοεμβρίου Ξενοδοχείο Athens Hilton

 

20. ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΠΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ ΩΣ ΚΥΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΕΝΤΟΣ ΑΔΕΝΟΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΣ ΠΡΩΙΜΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ.

Παυλόπουλος Διονυσιος, Κατσαρώνης Παρασκευάς, Σπάρταλης Ελευθέριος, Κωνσταντουδάκης Κωνσταντίνος, Λεκάκος Λεωνίδας, Παζαΐτη Ααναστασία, Τόμος Περικλής, Νικητέας Νικόλαος

26o Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής/Διεθνές Χειρουργικό Φόρουμ 2008 12-15 Νοεμβρίου Ξενοδοχείο Athens Hilton

 

21. ΚΑΚΟΗΘΗΣ ΜΟΝΗΡΗΣ ΙΝΩΔΗΣ ΟΓΚΟΣ ΜΕΣΟΘΩΡΑΚΙΟΥ, ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ.

Σπάρταλης Ελευθέριος, Κωνσταντουδάκης Κωνσταντινος, Κατσαρώνης Παρασκευάς, Μαρκάκης Χαράλαμπος, Παυλόπουλος Διονύσιος, Παζαΐτη Αναστασία, Τόμος Περικλής

26o Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής/Διεθνές Χειρουργικό Φόρουμ 2008 12-15 Νοεμβρίου Ξενοδοχείο Athens Hilton

 

22. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΣΟΘΩΡΑΚΙΤΙΔΑΣ ΑΠΟ ΟΠΙΣΘΟΦΑΡΥΓΓΙΚΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ.

Παρασκευά Πανωραία, Σπάρταλης Ελευθέριος, Μαλλής Παναγιώτης, Χατζηχάννας Λίνος, Παζαίτη Αναστασία, Λεκάκος Λεωνίδας, Νικητάκης Νικόλαος, Τόμος Περικλής

26o Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής/Διεθνές Χειρουργικό Φόρουμ 2008 12-15 Νοεμβρίου Ξενοδοχείο Athens Hilton

 

23. ΔΙΑΘΩΡΑΚΙΚΗ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗ ΑΧΑΛΑΣΙΑΣ ΟΙΣΟΦΑΓΟΥ.

Κωνσταντουδάκης Κωνσταντίνος, Μαρκάκης Χρήστος, Κατσαρώνης Παρασκευάς, Παζαίτη Αναστασία, Βουτσαράκης Αθανάσιος, Σπάρταλης Ελευθέριος, Νικητάκης Νικόλαος, Τόμος Περικλής 26o Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής/Διεθνές Χειρουργικό Φόρουμ 2008 12-15 Νοεμβρίου Ξενοδοχείο Athens Hilton

 

24. ΟΓΚΟΣ ΟΠΙΣΘΙΟΥ ΜΕΣΟΘΩΡΑΚΙΟΥ.

Σμυρνής Αναστάσιος, Κατσαρώνης Παρασκευάς, Κωνσταντουδάκης Κωνσταντίνος, Σπάρταλης Ελευθέριος, Μαρκάκης Χρήστος, Παυλόπουλος Διονύσιος, Παρασκευά Πανωραία, Τόμος Περικλής

26o Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής/Διεθνές Χειρουργικό Φόρουμ 2008 12-15 Νοεμβρίου Ξενοδοχείο Athens Hilton

 

25. OUR EXPERIENCE USING THE POLYURETHANE VASCULAR ACCESS GRAFT IN HEMODIALYSIS.

G. Sotirchos, S. Garbis, K. Diles, J. Bokos, E. Spartalis, A. Kandilis, A. Rezou, G. Zavvos.

6th International Congress on Vascular Access Rome (Italy) April, 20-22, 2009 THE JOURNAL OF VASCULAR ACCESS 2009; 10: 81-132

 

26. IMMEDIATE CANNULATION FOR HEMODIALYSIS. 500 CASES.

G. Sotirchos, S. Garbis, K. Diles, J. Bokos, E. Spartalis, A. Kandilis, P. Skordalou, G. Zavvos.

6th International Congress on Vascular Access Rome (Italy) April, 20-22, 2009 THE JOURNAL OF VASCULAR ACCESS 2009; 10: 81-132

 

27. SEAT BELT SYNDROME. Η ΔΙΕΤΗΣ ΜΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

Πατέρας Ι., Ράμμος Χ., Μπουρσιάνη Κ., Μιχαήλ Ο., Καραίσκος Ι., Σπάρταλης Ε., Πέτρου Αθ., Μαρίνος Γ., Γιαννόπουλος Λ., Μιχαήλ Π.

5ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Τραύματος & Επείγουσας Χειρουργικής, Ίδρυμα Ευγενίδου, Π. Φάληρο 19-21Φεβρουαρίου 2009

 

28. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ ΘΩΡΑΚΑ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΟ ΟΠΛΟ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ.

Πατέρας Ι., Ράμμος Χ., Μπουρσιάνη Κ., Μιχαήλ Ο., Καραίσκος Ι., Πέτρου Αθ., Σπάρταλης Ε., Μαρίνος Γ., Γιαννόπουλος Λ., Μιχαήλ Π.

5ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Τραύματος & Επείγουσας Χειρουργικής, Ίδρυμα Ευγενίδου, Π. Φάληρο 19-21Φεβρουαρίου 2009

 

29. ΣΑΡΚΟΕΙΔΩΣΗ ΟΠΙΣΘΙΟΥ ΜΕΣΟΘΩΡΑΚΙΟΥ.

Ε. Σπάρταλης, Ι. Ψαλλίδας, Π. Παρασκευά, Κ. Χυτήρογλου, Λ. Λεκάκος, Ν. Νικητάκης, Δ.Πατσούρας, Αθ.Βουτσαράκης, Ι.Πατέρας, Π. Τόμος

18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος Θεσσαλονίκη 26-29 Νοεμβρίου 2009

 

30. ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΘΥΜΩΜΑ ΣΕ ΥΠΕΡΗΛΙΚΑ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.

Ε. Σπάρταλης, Π. Παρασκευά, Σ. Κύκαλος, Λ. Λεκάκος, Ν. Νικητάκης, Ν. Καρύδης, Α. Βουτσαράκης, Θ. Καρατζάς, Π. Τόμος

18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος Θεσσαλονίκη 26-29 Νοεμβρίου 2009

 

31. ΚΥΣΤΙΚΗ ΕΚΦΥΛΙΣΗ ΝΕΥΡΙΝΩΜΑΤΟΣ ΜΕΣΟΘΩΡΑΚΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΔΥΟΤΑΝ ΚΥΣΤΗ ΔΕΞΙΟΥ ΑΝΩ ΛΟΒΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ.

Ε. Σπάρταλης, Π. Παρασκευά, Α. Σμυρνής, Λ. Λεκάκος, Ν. Νικητάκης, Α. Βουτσαράκης, Δ. Πατσούρας, Α. Κανδύλης, Ι. Πατέρας, Π. Τόμος

18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος Θεσσαλονίκη 26-29 Νοεμβρίου 2009

 

32. ΟΓΚΟΙ ΜΕΣΟΘΩΡΑΚΙΟΥ. Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΥΤΩΝ.

Ε. Σπάρταλης, Π. Παρασκευά, Δ. Παυλόπουλος, Λ. Λεκάκος, Ν. Καρύδης, Ν. Νικητάκης, Α. Σμυρνής, Σ. Κύκαλος, Π. Κατσαρώνης, Π. Τόμος

18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος Θεσσαλονίκη 26-29 Νοεμβρίου 2009

 

33. ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΙ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΣΕ ΟΣΤΕΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑ ΣΤΕΡΝΟΥ.

Π. Παρασκευά, Ελ. Σπάρταλης, Λ. Λεκάκος, Αθ. Βουτσαράκης, Π. Τόφας, Κ.Κωνσταντουδάκης, Π. Κατσαρώνης, Π. Τόμος

11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικών Λοιμώξεων Ιωάννινα 20-22 Νοεμβρίου 2009

 

34. ΜΕΣΟΘΩΡΑΚΙΤΙΔΑ ΑΠΟ ΟΠΙΣΘΟΦΑΡΥΓΓΙΚΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.

Π. Παρασκευά, Ελ. Σπάρταλης, Π. Μαλλής, Λ. Χατζηχάννας, Δ. Πατσούρας, Αθ. Βουτσαράκης, Π. Κατσαρώνης, Π. Τόμος

11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικών Λοιμώξεων Ιωάννινα 20-22 Νοεμβρίου 2009

 

35. ΜΕΣΟΘΩΡΑΚΙΤΙΔΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΤΕΡΝΟΤΟΜΗ. Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΜΦΟΤΕΡΟΠΛΕΥΡΗΣ ΘΩΡΑΚΙΚΗΣ ΜΥΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ; Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ 28 ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

Π. Παρασκευά, Ελ. Σπάρταλης, Η. Λαχανάς, Π. Κατσαρώνης, Κ. Κωνσταντουδάκης, Π. Τόφας, Δ. Παυλόπουλος, Π. Τόμος

11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικών Λοιμώξεων Ιωάννινα 20-22 Νοεμβρίου 2009

 

36. ΤΡΑΥΜΑ ΘΩΡΑΚΟΣ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΟ ΟΠΛΟ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ.

Πατέρας Ι., Μιχαηλ Ο., Παπαλάμπρος Α. , Μαρίνος Γ., Γιαννόπουλος Λ. Καραϊσκος Ι., Σπάρταλης Ε., Ράμμος Χ., Τόμος Π., Μιχαήλ Π., Γιαννόπουλος Α., Παπαλάμπρος Ε.

4o Συνέδριο Ελληνικού Κολλεγίου Χειρουργών 2010

 

37. O ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΚΤΟΜΗΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ME ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΘΕΝΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΕΣ ΗΠΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Πατσούρας Δ., Σπάρταλης Ε., Καραγκιούζης Γ., Παρασκευά Π., Μαρκάκης Χ.,Λαχανάς Η., Αντωνίου Ε., Τόμος Π.

Συνέδριο “ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ” 10-13 Ιουνίου 2010, Corfu Imperial Grecotel. Κέρκυρα

 

38. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΣΕΓΧΥΜΑΤΟΓΕΝΟΥΣ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΜΕΣΟΘΩΡΑΚΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΡΟΓΧΙΖΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΑΡΤΗΡΙΑ.

Α. Αγάθος, Η. Λαχανάς, Ε. Σπάρταλης, Α. Παπαχαραλάμπους, Γ. Καραγκιούζης, Χ. Μαρκάκης, Μ. Ντούσκου, Π. Τόμος

Συνέδριο “ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ” 10-13 Ιουνίου 2010, Corfu Imperial Grecotel. Κέρκυρα

 

39. ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΞΑΕΤΙΑ 2004-2009.

Καραγκιούζης Γ., Παυλόπουλος Δ., Σπάρταλης Ε., Μαρκάκης Χ., Παρασκευά Π., Πατσούρας Δ., Λεκάκος Λ., Λαχανάς Η., Τόμος Π.

Συνέδριο “ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ” 10-13 Ιουνίου 2010, Corfu Imperial Grecotel. Κέρκυρα

 

40. ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΟΝΗΡΟΥΣ ΕΤΕΡΟΠΛΕΥΡΗΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΑΔΕΝΟΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΠΝΕΥΜΟΝΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ ΙV.

E. Σπάρταλης, Γ. Καραγκιούζης, Π. Παρασκευά, Δ. Παυλόπουλος, Χ. Μαρκάκης, Δ. Πατσούρας, Π. Τόμος

Συνέδριο “ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ” 10-13 Ιουνίου 2010, Corfu Imperial Grecotel. Κέρκυρα

 

41. POST-STERNOTOMY INDUCED MEDIASTINITIS; IS THE SURGICAL APPROACH WITH THE MODIFIED BIPECTORAL MUSCLE FLAPS PROCEDURE FEASIBLE? OUR EXPERIENCE WITH 28 PATIENTS.

P. Paraskeva, E.D. Spartalis, El. Lachanas, P. Katsaronis, L. Hadjihannas, G. Karagiouzis, D. Paulopoulos, P. Tomos

5th International Meeting of The Onassis Cardiac Surgery Center, September 16–18, 2010 Athens Greece

 

42. ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΗ ΜΙΚΡΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑΣ ΝΟΣΟΥ.

Ε. Ανδρέας Αγάθος, Ηλίας Λαχανάς, Γρηγόριος Καραγκιούζης, Ελευθέριος Σπάρταλης, Πανωραία Παρασκευά, Διονύσιος Παπαντωνάτος, Άγγελος Τόσκας, Περικλής Τόμος 19ο Πανελλήνιο

Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος, 21 – 24 Οκτωβρίου 2010, Rodos Palace

 

43. Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΕΖΩΚΟΤΙΚΟΥ ΚΡΗΜΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΤΟΥ ΒΡΟΓΧΙΚΟΥ ΚΟΛΟΒΩΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΤΟΜΕΣ.

Γρηγόριος Καραγκιούζης, Ελευθέριος Σπάρταλης, Διονύσιος Παυλόπουλος, Πανωραία Παράσκευά, Παρασκευάς Κατσαρώνης, Λεωνίδας Λεκάκος, Αντώνιος Σταυρούλιας, Περικλής Τόμος.

19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος, 21 – 24 Οκτωβρίου 2010, Rodos Palace

 

44. ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΑΡΕΣΗΣ ΗΜΙΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΑ. Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΤΥΧΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ.

Ελευθέριος Σπάρταλης, Γρηγόριος Καραγκιούζης, Πανωραία Παρασκευά, Δημήτριος Πατσούρας, Γεώργιος Φλώρος, Δημήτριος Πικάζης, Αντώνιος Σταυρούλιας, Περικλής Τόμος

19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος, 21 – 24 Οκτωβρίου 2010, Rodos Palace

 

45. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΚΑΦΟΕΙΔΟΥΣ ΣΤΕΡΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ GORE-TEX®.

Παρασκευά Πανωραία, Καραγκιούζης Γρηγόριος, Σπάρταλης Ελευθέριος, Κονοφάος Πέτρος, Τόμος Περικλής

27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής, 24-27 Νοεμβρίου 2010 Athens Hilton

 

46. Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΚΟΛΠΩΜΑΤΟΣ ZENKER.

Καραγκιούζης Γρηγόριος, Παρασκευά Πανωραία, Σπάρταλης Ελευθέριος, Κονοφάος Πέτρος, Τόμος Περικλής

27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής, 24-27 Νοεμβρίου 2010 Athens Hilton

 

47. Η ΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΣΗΣ ΗΜΙΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΣ.

Σπάρταλης Ελευθέριος, Παρασκευά Πανωραία, Καραγκιούζης Γρηγόριος, Κονοφάος Πέτρος, Τόμος Περικλής

27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής, 24-27 Νοεμβρίου 2010 Athens Hilton

 

48. ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑΔΥΟΜΕΝΗΣ ΒΡΟΓΧΟΚΗΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΙΤΗΘΗΚΕ ΘΩΡΑΚΙΚΗ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗ.

Σπάρταλης Ελευθέριος, Παρασκευά Πανωραία, Καραγκιούζης Γρηγόριος, Κονοφάος Πέτρος, Τόμος Περικλής

27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής, 24-27 Νοεμβρίου 2010 Athens Hilton

 

49. ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΘΗΛΩΔΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΩΜΑΤΩΔΟΥΣ ΝΟΣΟΥ: ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

Παρασκευά Πανωραία, Καραγκιούζης Γρηγόριος, Σπάρταλης Ελευθέριος, Κονοφάος Πέτρος, Τόμος Περικλής

27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής, 24-27 Νοεμβρίου 2010 Athens Hilton

 

50. ΣΑΡΚΟΕΙΔΩΣΗ ΟΠΙΣΘΙΟΥ ΜΕΣΟΘΩΡΑΚΙΟΥ.

Ε. Σπάρταλης, Γ. Καραγκιούζης, Ι.Πατέρας, Δ. Σουφλέρης, Δ. Κάρλες, Ε. Βαρελά, Χ. Τσιγκρής, E. Παπαλάμπρος, Π. Τόμος

12η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση Ελληνικού Κολλεγίου Χειρουργών 28-30 Ιανουαρίου Amalia Hotel, Καλαμπάκα.

 

51. ΚΥΣΤΙΚΗ ΕΚΦΥΛΙΣΗ ΝΕΥΡΙΝΩΜΑΤΟΣ ΜΕΣΟΘΩΡΑΚΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΔΥΟΤΑΝ ΚΥΣΤΗ ΔΕΞΙΟΥ ΑΝΩ ΛΟΒΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ.

Ε. Σπάρταλης, Γ. Καραγκιούζης, Ι. Πατέρας, Α. Παπαλάμπρος, Α. Αθανασίου, Ι. Καραϊσκος, Α. Μουσταφά, Π. Τόμος

12η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση Ελληνικού Κολλεγίου Χειρουργών 28-30 Ιανουαρίου Amalia Hotel, Καλαμπάκα.

 

52. ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΘΥΜΩΜΑ ΣΕ ΥΠΕΡΗΛΙΚΑ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.

Ε. Σπάρταλης, Γ. Καραγκιούζης, Ι. Πατέρας, Ε. Φελέκουρας, Π. Παππάς, Δ. Διαμαντής, Π. Μιχαήλ, Π. Τόμος

12η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση Ελληνικού Κολλεγίου Χειρουργών 28-30 Ιανουαρίου Amalia Hotel, Καλαμπάκα.

 

53. ΟΓΚΟΙ ΜΕΣΟΘΩΡΑΚΙΟΥ. Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΥΤΩΝ.

Ε. Σπάρταλης, Γ. Καραγκιούζης, Ι. Πατέρας, Θ. Διαμαντής, Α. Γιαννόπουλος, Θ. Μαργαρίτη, Ε. Μαντωνάκης, Π. Τόμος

12η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση Ελληνικού Κολλεγίου Χειρουργών 28-30 Ιανουαρίου Amalia Hotel, Καλαμπάκα.

 

54. ΑΜΠΟΥΛΕΚΤΟΜΗ ΑΔΕΝΩΜΑΤΟΣ ΦΥΜΑΤΟΣ VATER ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ.

Πατέρας Ι, Πέτρου Α, Παπαλάμπρος Α, Καραΐσκος Ι, Σπάρταλης Ε, Μαργαρίτη Θ, Γιαννόπουλος Λ, Φελέκουρας Ε, Παπαλάμπρος Ε

12η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση Ελληνικού Κολλεγίου Χειρουργών 28-30 Ιανουαρίου Amalia Hotel, Καλαμπάκα.

 

55. ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΟΥ ΕΙΛΕΟΥ ΤΟΥ ΛΕΠΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ.

Μπάρλας Α, Καγιά Α, Γαλάτης Δ, Σπάρταλης Ε, Αθανασίου Α, Καραίσκος Ι, Μπάσιος Ν, Μαρίνος Γ

12η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση Ελληνικού Κολλεγίου Χειρουργών 28-30 Ιανουαρίου Amalia Hotel, Καλαμπάκα.

 

56. ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΑΤΡΗΣΗΣ ΣΤΟΜΑΧΟΥ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΜΒΑΛΩΜΑΤΟΣ ΙΠΠΕΙΟΥ ΠΕΡΙΚΑΡΔΙΟΥ: ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ.

Μαρκάκης Χαράλαμπος, Σπηλιόπουλος Κωσταντίνος, Σπάρταλης Ελευθέριος, Μαυρουδής Βούλτσος, Λιαρμακόπουλος Εμμανουήλ, Τόμος Περικλής

10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής, 26-28 Μαΐου 2011, Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

 

57. REPAIR OF GASTRIC DEFECTS WITH AN EQUINE PERICARDIAL PATCH: EXPERIMENTAL STUDY.

C. Markakis, K. Spiliopoulos, E. Spartalis, H. Gakiopoulou, P. Tomos, K. Kontzoglou, M. Safioleas

19th International Congress of the European Association for Endoscopic Surgery (EAES) Torino, Italy, 15–18 June 2011[P133 – Gastroduodenal Diseases] SURGICAL ENDOSCOPY (2012) 26:S53–S140

 

58. ΚΑΤΑΔΥΟΜΕΝΗ ΒΡΟΓΧΟΚΗΛΗ : ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΕΡΝΟΤΟΜΗΣ.

Μαρκάκης Χαράλαμπος, Λιαρμακόπουλος Εμμανουήλ, Βούλτσος Μαυρουδής, Σπάρταλης Ελευθέριος, Τόμος Περικλής

12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων 25 – 27 Νοεμβρίου 2011, Divani Caravel

 

59. ΑΠΟΛΙΝΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΦΛΕΒΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΟΜΗ ΟΓΚΟΥ ΜΕΣΟΘΩΡΑΚΙΟΥ.

Μαρκάκης Χαράλαμπος, Λιαρμακόπουλος Εμμανουήλ, Δικαιάκος Παναγιώτης, Σπάρταλης Ελευθέριος, Τόμος Περικλής

12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων 25 – 27 Νοεμβρίου 2011, Divani Caravel

 

60. Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ SURVIVIN ΣΕ ΒΙΟΨΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΜΗ ΜΙΚΡΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ.

Καπέλλος Γεράσιμος, Πολονύφη Αικατερίνη, Τόμος Περικλής, Σπάρταλης Ελευθέριος, Βασλαματζής Μιχάλης, Αλεβιζόπουλος Νεκτάριος, Γκόγκα Έλενα, Αίσωπος Αθανάσιος, Μαντζουράνη Μαρίνα

4ο Συνέδριο Παθολογίας Κεντρικής Ελλάδος, 29-31 Μαρτίου 2012, Ξενοδοχείο Larissa Imperial, Λάρισα

 

61. ΝΕΥΡΟΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΟΓΚΟΣ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ ΑΔΕΝΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ CUSHING.

Καμπόλης Φ.Χ., Λουκέρη A.Α., Ζαπάντη Ε., Μπενετάτος Ν., Σπάρταλης Ε., Τόμος Π.

21ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο, 18-21 Οκτωβρίου, Αθήνα, Athens Hilton

 

62. ΕΥΜΕΓΕΘΕΙΣ ΕΜΦΥΣΗΜΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΥΣΤΕΙΣ ΣΤΟ ΔΕΞΙΟ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΣΕ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΡΙΑ.

Καμπόλης Φ.Χ., Τόμος Π., Σπάρταλης Ε., Λουκέρη Α.Α., Παπαηλία Α., Ψαλλίδας Ι., Καρακατσάνη Α., Παπίρης Σ.

21ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο, 18-21 Οκτωβρίου, Αθήνα, Athens Hilton

 

63. Η ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΚΗΛΗΣ: ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Μαρκάκης Χαράλαμπος, Σπάρταλης Ελευθέριος, Δικαιάκος Παναγιώτης, Τόμος Περικλής, Περρέα Δέσποινα, Σαφιολέας Μιχαήλ

28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής – Διεθνές Χειρουργικό Forum Αθήνα 2012, 21-24 Νοεμβρίου 2012, Ξενοδοχείο Hilton

 

64. Η ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΓΕΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟΥ: ΚΛΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Μαρκάκης Χαράλαμπος, Σπάρταλης Ελευθέριος, Δικαιάκος Παναγιώτης, Τόμος Περικλής, Περρέα Δέσποινα, Σαφιολέας Μιχαήλ

28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής – Διεθνές Χειρουργικό Forum Αθήνα 2012, 21-24 Νοεμβρίου 2012, Ξενοδοχείο Hilton

 

65. Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ BELSEY MARK IV ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΚΗΛΗΣ

Μαρκάκης Χαράλαμπος, Δικαιάκος Παναγιώτης, Σπάρταλης Ελευθέριος, Παπαηλία Ασπασία, Σταμόπουλος Παρασκευάς, Περικλής Τόμος

28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής – Διεθνές Χειρουργικό Forum Αθήνα 2012, 21-24 Νοεμβρίου 2012, Ξενοδοχείο Hilton

 

66. OVEREXPRESSION OF SURVIVIN mRNA LEVELS IN CIRCULATION AND TISSUE SAMPLES OF NON-SMALL CELL LUNG CANCER PATIENTS.

Gerasimos Kapellos, Helen Gogas, Katerina Polonifi, Dimitrios Farmakis, Eleftherios Spartalis, Periklis Tomos, Athanassios Aessopos, Aristidis Polyzos, Marina Mantzourani;

ASCO Annual Meeting, May 31-June 4, 2013. McCormick Place; Chicago, Illinois THE JOURNAL OF CLINICAL ONCOLOGY, Volume 31 Issue 15S, May 20, 2013, e18542

 

67. ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΙΚΗ ΗΠΑΤΟΝΗΣΤΙΔΟΣΤΟΜΙΑ: ΜΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Γ. Σωτηρόπουλος, E. Σπάρταλης, Π. Χαραλαμπούδης, Γ. Κουράκλης

13ο Πανελλήνio Ηπατολογικό Συνέδριο, 9 – 12 Μαΐου 2013, Ρόδος, Sheraton Rhodes Resort

 

68. PSEUDOTUMEUR HEPATIQUE IMITANT UN CHOLANGIOCARCINOME PERIHILAIRE (TUMEUR KLATSKIN) – UN CAS INTERESSANT

Charalampoudis P, Machairas N, Spartalis ED, Kouraklis G, Sotiropoulos GC

115ème Congrès Français de Chirurgie, 2 au 4 Octobre 2013, Porte Maillot, Palais des Congrès de Paris

 

69. Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ SURVIVIN ΣΕ ΒΙΟΨΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΟ ΑΙΜΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΜΗ ΜΙΚΡΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ

Καπέλλος Γεράσιμος, Πολονύφη Αικατερίνη, Φαρμάκης Δημήτριος, Αλεβιζόπουλος Νεκτάριος, Βασλαματζής Μιχάλης, Γκόγκα Έλενα, Σπάρταλης Ελευθέριος, Τόμος Περικλής, Αίσωπος Αθανάσιος, Πολύζος Αριστείδης, Μαντζουράνη Μαρίνα

19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εσωτερικής Παθολογίας, 11-14 Δεκεμβρίου 2013, Ξενοδοχείο Divani Caravel, Αθήνα

 

70. LEVELS OF SURVIVIN IN LUNG CANCER PATIENTS.

G. Kapellos, K. Polonifi, D. Farmakis, N. Alevizopoulos, E. Spartalis, P. Tomos, H. Gogas, A. Aessopos, A. Polizos, M. Mantzourani

ECIM 2013 – 12th European Congress on Internal Medicine 2 – 5 October, 2013, Prague, Czech Republic EUROPEAN JOURNAL OF INTERNAL MEDICINE Vol. 24, Supplement 1; Pages e151-e152

 

71. ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΟΠΟΙΗΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΙΛΔΕΝΑΦΙΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΣΤΡΟΦΗ ΟΡΧΕΩΣ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ.
Ν. Ζάβρας, Ι. Κωστάκης, Σ. Σακελλαρίου, Χ. Δαμάσκος, Ε. Ρούπακας, Ε. Τσαγκάρη, Ε. Σπάρταλης, Κ Βελαώρας, Ι. Δοντά, Θ. Καρατζάς
40ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, 14-17 Μαϊου 2014, Αθήνα, Athens Hilton

 

72. Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΞΕΙΑΣ ΣΚΩΛΗΚΟΕΙΔΙΤΙΔΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Ι. Κωστάκης, Ν. Μαχαίρας, Χ. Δαμάσκος, Χ. Δούλα, Π. Τσαπάρας, Π. Χαραλαμπούδης, Ε. Σπάρταλης, Γ. Σωτηρόπουλος, Γ. Κουράκλης

40ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, 14-17 Μαϊου 2014, Αθήνα, Athens Hilton

 

73. A PORCINE MODEL OF LAPAROSCOPIC REOPERATION AFTER PROSTHETIC HIATOPLASTY.

C. Markakis, A.E. Papalois, P. Dikeakos, E. Spartalis, N. Psychalakis, D. Perrea, M. Safioleas, P. Tomos,

14th World Congress of Endoscopic Surgery (EAES) 25- 28 June, 2014 Paris, France

 

74. WERNICKE ENCEPHALOPATHY AFTER ROBOTIC SLEEVE GASTRECTOMY.
A. Athanasiou, P. Sakarellos, A. Michalinos, N. Dimitrokallis, V. Kaminiotis, E Spartalis, E Felekouras, T. Liakakos
29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής. Νοέμβριος 2014, Ξενοδοχείο Athens Hilton

 

75. ΣΥΝΔΡΟΜΟ RAPUNZEL: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΠΑΝΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΕ ΕΥΜΕΓΕΘΕΣ ΓΑΣΤΡΙΚΟ ΕΛΚΟΣ.
A. Athanasiou, A. Michalinos, D. Economou, E Spartalis, N. Dimitrokallis, E Felekouras, T. Liakakos
29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής. Νοέμβριος 2014, Ξενοδοχείο Athens Hilton

 

76. ABDOMINAL WALL DIFFUSE LARGE B-CELL LYMPHOMA (DLBCL). SHOULD WE OPERATE ON EVERY ABDOMINAL MASS?
A. Athanasiou, A. Angelou, A. Michalinos, V. Kaminiotis, E Spartalis, A. Alexandrou, T. Liakakos
29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής. Νοέμβριος 2014, Ξενοδοχείο Athens Hilton

 

77. HIGH GRADE MYOFIBROBLASTIC SARCOMA OF PARATESTICULAR SOFT TISSUES.
A. Athanasiou, I. Katafigiotis, N. Dimitrokallis, I. Anastasiou, E Spartalis, E Felekouras, C. Constantinides, T. Liakakos
29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής. Νοέμβριος 2014, Ξενοδοχείο Athens Hilton

 

78. METASTASIS TO SARTORIUS MUSCLE FROM A MUSCLE INVASIVE BLADDER CANCER. A CASE REPORT.
A. Athanasiou, I. Katafigiotis, A. Michalinos, E Spartalis, E Felekouras, C. Constantinides, T. Liakakos
29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής. Νοέμβριος 2014, Ξενοδοχείο Athens Hilton

 

79. LAPAROSCOPIC ROUX-EN-Y GASTRIC BYPASS VERSUS LAPAROSCOPIC SLEEVE GASTRECTOMY: A SINGLE CENTER EXPERIENCE.
Alexandrou Andreas, Athanasiou Antonios, Davakis Spyridon, Michalinos Adamantios, Eleftherios Spartalis, Theodoros Liakakos, Diamantis Theodoros
9ο Πανελληνίο Συνεδρίο Χειρουργικής της Παχυσαρκίας, Λάρισα 2-3 Οκτωβρίου 2015.

 

80. PLATELET-RICH PLASMA IN SURGERY: CURRENT STATUS AND FURTHER INVESTIGATION.
Eleftherios Spartalis
9th Swedish-Hellenic Conference, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών 5-6 Οκτωβρίου 2016

 

81. TROUSER-LIKE TECHNIQUE FOR EXTRACTION OF PACEMAKER LEADS WITHOUT LASER SHEATHS.
Kontogiannis C, Kosmopoulos M, Tsilimigras DI, Spartalis E, Georgiopoulos G, Vlastos D, Spartalis M, Paraskevaidis I, Chatzidou S
ESC Congress 2018 Saturday 25 – Wednesday 29 August 2018, Munich – Germany

 

82. CATHETER ABLATION FOR TREATMENT OF VENTRICULAR TACHYCARDIA STORM: WHERE DO WE STAND?
M. Kosmopoulos, C. Kontogiannis, E. Repasos, DI. Tsilimigras, E. Spartalis, G. Georgiopoulos, M. Spartalis, I. Paraskevaidis, S. Chatzidou
ICC 2018 : 20th International Conference on Cardiology and Cardiovascular MedicineIstanbul, Turkey, February 15 – 16, 2018

 

83. POLYMORPHISMS G691S/S904S OF RET PROTO-ONCOGENE IN A PATIENT WITH SPORADIC MEDULLARY MICROCARCINOMA.
Georgios Boutzios, Eleni Papaoiconomou, Eleni Koukoulioti, Georgios Boronikolos, Eleftherios Spartalis, Stylianos Kykalos, Gerasimos Tsourouflis
ECE 2019: 21st European Congress of Endocrinology. 18 – 21 May 2019 Lyon, France

 

84. PARADOXICAL FIRST MANIFESTATION OF PAPILLARY THYROID CARCINOMA IN A YOUNG MALE PATIENT.
Georgios Boutzios, Apostolos Angelis, Elli Karatza, Eleni Papaoiconomou, Eleftherios Spartalis, Stylianos Kykalos, Gerasimos Tsourouflis
ECE 2019: 21st European Congress of Endocrinology. 18 – 21 May 2019 Lyon, France

 

85. PARATHYROID HORMONE (PTH) LEVELS ARE NOT ASSOCIATED WITH CANCER IN PATIENTS WITH PRIMARY HYPERPARATHYROIDISM.
Georgios Boutzios, Nefeli Tomara, Eugenia Kotsifa, Eleni Koukoulioti, Zoe Garoufalia, Eleftherios Spartalis, Gerasimos Tsourouflis
ECE 2019: 21st European Congress of Endocrinology. 18 – 21 May 2019 Lyon, France

 

86. THE ASSOCIATION BETWEEN THE LEVELS OF THE TSI ANTIBODIES AND THYROID CANCER AMONG PATIENTS WITH GRAVES’ DISEASE WHO HAVE UNDERGONE TOTAL THYROIDECTOMY.
Georgios Boutzios, Eugenia Kotsifa, Nefeli Tomara, Eleni Koukoulioti, Zoe Garoufalia, Eleftherios Spartalis, Gerasimos Tsourouflis
ECE 2019: 21st European Congress of Endocrinology. 18 – 21 May 2019 Lyon, France

 

87. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΛΟΓΙΑΣ FALLOT ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΓΕΝΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ: ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ.
Ιωάννης Α. Ζιώγας, Δημήτριος Ι. Αθανασιάδης, Καραμπέτ Σ. Κασπαριάν, Ελευθέριος Σπάρταλης, Νικόλαος Νικητέας, Δημήτριος Σχίζας, Γεώργιος Τσουλφάς, Βασίλειος Ν. Παπαδόπουλος, Δημήτριος Αυγερινός, Κωνσταντίνος Σ. Μυλωνάς
34ο Βορειοελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο 4 – 6 Απριλίου 2019 Grand Hotel Palace, Θεσσαλονίκη

 

88. ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΛΧΙΚΙΝΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΦΙΒΡΑΤΗ Ή Ν-ΑΚΕΤΥΛΟΚΥΣΤΕΪΝΗ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΛΑΚΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΟΝΙΚΛΩΝ.
Μ. Σπάρταλης, Μ. Μαστρογεωργίου, Κ. Μυλωνάς, Ε. Τζατζάκη,Ε. Σπάρταλης, Ν.Νικητέας, Δ. Ηλιόπουλος
Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο 17-19 Οκτωβρίου 2019, Ξενοδοχείο Du Lac, Ιωάννινα

 

89. PARATHYROID HORMONE (PTH) LEVELS ARE NOT ASSOCIATED WITH CANCER IN PATIENTS WITH PRIMARY HYPERPARATHYROIDISM. (EPO 37)
Georgios Boutzios, Eleftherios Spartalis, Eugenia Kotsifa, Nefeli Tomara, Eleni Koukoulioti, Zoe Garoufalia, Gerasimos Tsourouflis, Nikolaos Nikiteas, Dimitrios Dimitroulis
16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων, Hilton, Αθήνα 22-24 Νοεμβρίου 2019

 

90. GRAVES’ DISEASE-TSI ANTIBODIES-THYROID CANCER: IS THERE ANY CONNECTION BETWEEN THESE ENTITIES IN SURGICAL PATIENTS? (EPO 21)
Evgenia Kotsifa, Georgios Boutzios, Nefeli Tomara, Eleni Koukoulioti, Zoe Garoufalia, Alexios Terras, Eleftherios Spartalis, Stylianos Kykalos, Nikolaos Nikiteas,
Gerasimos Tsourouflis
16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων, Hilton, Αθήνα 22-24 Νοεμβρίου 2019

 

91. THE ASSOCIATION BETWEEN THE LEVELS OF TSI ANTIBODIES AND THYROID CANCER AMONG PATIENTS WITH GRAVES’ DISEASE WHO HAVE UNDERGONE TOTAL THYROIDECTOMY. (EA 51)
Georgios Boutzios, Eleftherios Spartalis, Eugenia Kotsifa, Nefeli Tomara, Eleni Koukoulioti, Zoe Garoufalia, Gerasimos Tsourouflis, Nikolaos Nikiteas, Dimitrios Dimitroulis
16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων, Hilton, Αθήνα 22-24 Νοεμβρίου 2019

 

92. ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΠΑΡΑΘΟΡΜΟΝΗΣ (PTH) ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΠΑΘΗ ΥΠΕΡΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟ. (EA 48)
Νεφέλη Καίτη Τομαρά, Γεώργιος Μπούτζιος, Ευγενία Κότσιφα, Ελένη Κουκουλιώτη, Ζωή Γαρουφαλία, Αλέξιος Τερρά, Ελευθέριος Σπάρταλης, Στυλιανός Κύκαλος, Νικόλαος Νικητέας, Γεράσιμος Τσουρούφλης
16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων, Hilton, Αθήνα 22-24 Νοεμβρίου 2019

Συμμετοχή στη Συγγραφή Επιστημονικών Εκδόσεων

1. Συγγραφή του βιβλίου: “Μελέτη αποτεφρωμένου σκελετικού υλικού από ανασκαφές στην αρχαία Ρόδο” σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικής Ανθρωπολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

2. Συγγραφή της μελέτης: “Congentital Heart Diseases” σε συνεργασία με την A’ Παιδιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

 

3. Συμμετοχή στην μετάφραση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου: «Essentials of Thoracic Surgery» των Kaiser και Singhal, υπό το συντονισμό του Επίκουρου Καθηγητή Θωρακοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Π. Τόμου.

 

4. Συμμετοχή στην επιμέλεια της ελληνικής έκδοσης της συλλογής: «Clinical Scenarios in Thoracic Surgery» των Kalimi και Robert, υπό την επίβλεψη του Επίκουρου Καθηγητή Θωρακοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Π. Τόμου.

 

5. Εικονογράφηση του συγγράμματος: “Χειρουργική” του Ομότιμου Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ε. Παπαλάμπρου.

 

 

 

Xειρουργική ομάδα

Ο Χειρουργός Ελευθέριος Σπάρταλης πλαισιώνεται από ένα εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο σύνολο με μεγάλη εμπειρία στη χειρουργική του Θυρεοειδούς Αδένα και των Παραθυρεοειδών.

Το σύνολο αυτό περιλαμβάνει τους άμεσους συνεργάτες χειρουργούς, μία ιδιαίτερα έμπειρη αναισθησιολογική ομάδα, τους ειδικούς τεχνολόγους στη χρήση του νευροδιεγέρτη και φυσικά το εξειδικευμένο στη λεπτή χειρουργική του τραχήλου νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου ΡΕΑ. Στο ευρύτερο δε δίκτυο συνεργατών συμμετέχουν ενδοκρινολόγοι, καρδιολόγοι, υπερηχολόγοι τραχήλου ειδικοί στις παρακεντήσεις, κυτταρολόγοι και παθολογοανατόμοι, καθώς και πυρηνικοί ιατροί με μεγάλη εμπειρία στη χορήγηση ραδιενεργού ιωδίου και τη διενέργεια σπινθηρογραφημάτων θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών.